شرایط کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) برای اندازه گیری یکسری از ترکیبات غذایی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,951

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NACONF04_026

تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1395

چکیده مقاله:

؛HPLC یکی از تکنیک های بسیار خوب جداسازی تجزیه ای است. دلایل محبوبیت این روش عبارتند از حساسیت آن، سازگاری آسان آن برای انجام اندازه گیری های کمی صحیح، مناسب بودن آن برای جداسازی گونه های نافرار یا ناپایدارگرمایی و مهمتر از همه کاربرد گسترده آن است. این نوع کروماتوگرافی دامنه وسیعی در زمینه های مختلف جداسازی ازجمله آمینواسیدها، پروتئینها و نوکلئیک اسیدها، هیدروکربن ها، کربوهیدرات ها، داروها، ترپنوئیدها، حشره کش ها، آنتی بیوتیک هاو استروئیدها دارد. عوامل مختلفی مانند نوع حلال، نوع ستون، نوع آشکارساز، دمای ستون، سرعت جریان، نوع و غلظت فازمتحرک روی شناسایی ترکیبات در سیستم HPLC می تواند تأثیرگذار باشد. به طور مثال ستون مناسب برای شناسایی آنتی اکسیدان ها، ستون 4x100 میلی متر Hypersil BDS؛ 3 میکرومتر است اما ستون مناسب برای شناسایی و انیلین، ستون 100x21 میلی متر Hypersil BDS؛ 5 میکرومتر است. یا فاز متحرک برای شناسایی آسپارتام از ترکیب استات سدیم و متانول تشکیل شده است اما فاز متحرک مناسب برای شناسایی رنگ لیموناد NaH(2)PO4+ تترابوتیل آمونیوم دهیدروژن فسفات و استونیتریل است. یا در طعمدهندههای شیمیایی نوع آشکارساز مورد استفاده هم فلورسانس و DAD است در حالی که آشکارساز مناسب برای آنتی اکسیدان ها آشکارساز DAD است. آماده سازی نمونه نیز در شناسایی ترکیبات در HPLC بسیار مهم است که آمادهسازی نمونه تا حد بسیار زیادی به مواد مورد تجزیه بستگی دارد. به طور مثال، برای نمونههای کم چرب، استخراج مایع همراه با تحریک حمام اولتراسوند می تواند برای آماده سازی استفاده گردد . برای نمونه هایی با ماتریکس پیچیده، ممکن است که استخراج فاز– جامد، استخراج مایع/مایع، یا تقطیر بخار نیز برای آماده سازی نیاز باشد.

کلیدواژه ها:

کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا (HPLC) ، آماده سازی ، شرایط کروماتوگرافی ، نوع و دمای ستون ، آشکارساز ، نوع ، غلظت و سرعت فازمتحرک ، ترکیبات غذایی

نویسندگان

مصطفی آقامیرزائی

دانشجوی دکتری مهندسی علوم و صنایع غذایی، گرایش میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه تبریز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Di Pietra, AM, et al. 1990. HPLC analysis of aspartame ...
  • Godel, RH. _ Performance c haracteristics of the HP 1 ...
  • Grob, RL, Kaiser, MA. 206. Environmentl problem solving using gas ...
  • Herrmann, A, et al. 2007. Rapid control of _ anilla-con ...
  • Huesgen, AG, Schuster, R. 1995. Sensitive analysis of synthetic colors ...
  • Huesgen, AG. et al. 2(6)5. Polynuclear aromatic hydrocarbons by HPLC. ...
  • Malisch, H. et al. _ Determination of residues of chemo ...
  • Official Methods of Analysis, Food Compositions; Additives, Natural Contaminants, 15th ...
  • Official Methods of Analysis, Food Compositions; Additives, Natural Contaminants, 15th ...
  • Official Methods of Analysis, Food Compositions; Additives, Natural Contaminants, 15th ...
  • نمایش کامل مراجع