بررسی تأثیر نفتالین استیک اسید و دی متیل آمینو پورین بر توان باززایی موقعیت های مختلف در شرایط درون شیشه ای (Lilium Arcachon) جداکشت های فلس لیلیوم

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 462

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MODERNAGR01_011

تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1395

چکیده مقاله:

لیلیوم یکی از گل های پیازی مهم است و هم اکنون به طور گسترده ای در بازار جهانی بصورت گل های شاخه بریده با قیمت بسیار بالا به فروش می رسد. روش کشت بافت، بهترین روش تکثیر ارقام مختلف سوسن در دنیا شناخته شده است. به منظور به دست آوردن یک پروتکل قابل استفاده در تولید انبوه پیازچه های هیبریدی این LA این تحقیق به بررسی اثر متقابل نفتالین استیک اسید رد غلظت های مختلف (15،1/2،1) میلی گرم در لیتر بر توان باززدایی موقعیت های مختلف جداکشت های راسی و قاعده ای فلس لیلیوم (Lilium Arcachon) در شرایط درون شیشه ای می پردازد. آزمایش به صورت فاکتوریال بر پایه کاملا تصادفی با 3 تکرار انجام شد. ریز نمونه های مورد استفاده جهت القای پیازچه زایی، پس از ضد عفونی سطحی در داخل محیط کشت پایه MS حاوی دو تنظیم کننده رشد NAAدر دی متیل آمینو پورین (2ip) بر کلیه صفحات اندازه گیری شده مربوط به ریزازدیادی پیازهای لیلیو معنی دار است و بهترین نتایج حاصل قسمت قاعده ای فلس های میانی لیلیوم نسبت به قسمت راسی می باشد. بهترین غلظت حاصل اثر متقابل 5/1 میلی گرم در لیتر نفتالین استیک اسید در 5 میلی گرم در لیتر دی متیل آمینو پورین می باشد.بر توان باززایی موقعیت های مختلف جداکشت های راسی و قاعده ای فلس لیلیوم , 1/5 ,1در شرایط درون شیشه ای می پردازد. آزمایش به صورت فاکتوریل برپایه کاملاً تصادفی با 3 تکرار انجام شد. Arcachon)حاوی دو MS ریزنمونه های مورد استفاده جهت القای پیازچه زایی، پس از ضدعفونی سطحی در داخل محیط کشت پایه2 کشت شدند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که اثرات متقابل نفتالین استیک اسید ip و NAA تنظم کننده رشد2) بر کلیه صفات اندازه گیری شده مربوط به ریزازدیادی پیازهای لیلیوم معنی دار است ip) در دی متیل آمینو پورین (NAA)وبهترین نتایج حاصل قسمت قاعده ای فلس های میانی لیلیوم نسبت به قسمت راسی می باشد . بهترین غلظت حاصل اثر 1 میلی گرم در لیتر نفتالین استیک اسید در 5/ میلی گرم در لیتر دی متیل آمینو پورین می باشد.

کلیدواژه ها:

دی متیل آمینو پورین ، ریز ازدیادی ، لیلیوم ، نفتالین استیک

نویسندگان

مجید صالحی فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی و ژنتیک مولکولی محصولات باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم

بهنام بهروزنام

استادیار بیوتکنولوژی و ژنتیک مولکولی محصولات باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Dabrowski, J., Dabski, M. and Kozak, D. 1992. The influence ...
  • Feito, I., A. Gonzalez, M. Luz Centeno, B. Fernande, and ...
  • Razdan, H. J. 2003. Introduction to plant tissue culture. Second ...
  • Sujatha, M. and T. R. Reddy. 1998. Different cytokinin effects ...
  • Valdes, A. E., R. J. Ordas, B. Fernandez and M. ...
  • نمایش کامل مراجع