بررسی خواص چسبندگی و مقاومت به حرارت در پوشش سد حرارتی YSZ بر روی زیرلایه ای با زمینه سوپر آلیاژ اینکونل 738 کم کربن با افزودنی اکسید سریم
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 925
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SENACONF03_040
تاریخ نمایه سازی: 19 اردیبهشت 1395
چکیده مقاله:
در این تحقیق، خواص چسبندگی و مقاومت به حرارت در پوشش سد حرارتیYSZ بر روی زیر لایه ای با زمینه سوپر آلیاژ اینکونل 738 کم کربن با افزودن عنصر خاکی کمیاب اکسید سریم با درصد های مختلف 0/5و1و1/5درصد مولی مورد بررسی قرار گرفت و نتایج با پوشش های سپر حرارتی بدون افزودنی مقایسه گردید. پوشش دهی توسط فرآیند اسپری پلاسمادر اتمسفر هوا انجام گرفت. در این تحقیق از تعدادی نمونه با ابعاد تقریبأ یکسان و ضخامت پوشش نهایی μm240 مورد استفاده قرار گرفت که پوشش واسطه از جنسNi 22Cr 10Al 1.0Y و دارای ضخامت μm30±40 و لایه فوقانی ازجنس زیرکونیای پایدار شده با ایتریا و دارای ضخامتμm± 30200بود. بر روی این نمونه ها آزمایش چسبندگی انجام گرفت. نتایج نشان داد که استحکام چسبندگی پوشش با افزودنی اکسید سریم0/5و1و1/5درصد مولی به ترتیب برابر با 4/014و5/26و5و84Mpa است و با استحکام چسبندگی پوشش فاقد اکسید سریم 3/003Mpa مقایسه شدند این نتایج گواه این است که افزودن اکسید سریم باعث افزایش استحکام چسبندگی پوشش هایYSZمیگردد ولی باید به این نکته اشاره نمود که مقاومت به اکسیداسیون نسبت به استحکام چسبندگی کاهش یافت. شایان ذکر است قطعاتی که ابتدا بر روی آنها اکسیداسیون و سپس تست چسبندگی انجام گرفت استحکام چسبندگی بهتری ایجاد شده بود. همچنین دیده شد که ضخامت لایه ی واسطه نقش بسزایی در چسبندگی پوشش های YSZ دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
احمدرضا اسدی گندمانی
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مکانیک - دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر
محمدرضا سائری
استادیار دانشکده مهندسی مواد - دانشگاه شهرکرد
محسن لوح موسوی
استادیار دانشکده مهندسی مکانیک - دانشکده دانشگاه آزاد اسلامی خمینی شهر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :