تعیین بزرگای زلزله با هدف استفاده در سامانه هشدار بههنگام زلزله دراستان البرز
محل انتشار: دومین کنفرانس لرزه شناسی و مهندسی زلزله
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 815
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SEEAP02_021
تاریخ نمایه سازی: 19 اردیبهشت 1395
چکیده مقاله:
ایران کشوری لرزه خیز است که بر روی کمربند کوهزایی و فعال آلپ – هیمالیا واقع شده است. یکی از راهکارهای کاهش خطرپذیری زلزله، استفاده از سامانه هشدار به هنگام زلزله میباشد. در این سامانه استفاده از امواج اولیه و غیر مخرب p wave جهت تخمین پارامترهای جنببش نیرومند زمین مورد توجه قرار میگیرد. اولین قدم در این روش، تخمین بزرگای زلزله از روی اطلاعات ثانیه های ابتدایی دریافت موج p بود. در این رویکرد محققان مختلف از دو پارامتر پریود غالب (فرمول در متن اصلی مقاله) و پریود میانگین (فرمول ) جهت تخمین بزرگی زمینلرزه استفاده کرده اند. در این مقاله با استفاده از روش پریود میانگین رابطهای برای تخمین بزرگای زلزله احتمالی در استان البرز ارائه شده است. برای بدست آوردن این رابطه، داده های ثبت شده مربوط به زلزله های رخ داده در شعاع 200 کیلومتری شهر کرج تحلیل شده و پس از استخراج پارامترهای مورد نیاز، رابطه تخمین بزرگا ارائه شده است. به منظور صحتسنجی، نتایج مطالعات با تحقیقات انجام یافته در محدوده شهر تهران و ناحیه لرزه زمین ساختی البرز مقایسه شده که نتایج بیانگر همگرایی مناسب بین روابط پیشنهادی با رابطه ارائه شده برای ناحیه لرزه زمین ساختی البرز میباشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد ساسانی
دانشجوی دکتری مهندسی عمران-مهندسی زلزله ، گروه مدیریت خطرپذیری و بحران ، پژوهشگاه بین المللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله ، تهران
محمد رضا قایمقامیان
دانشیار، گروه مدیریت خطرپذیری و بحران، پژوهشگاه بین المللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله ، تهران
انوشیروان انصاری
استادیار، مرکز ملی شبکه لرزه نگاری باند پهن ایران، پژوهشگاه بین المللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله ، تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :