مطالعه خصوصیات جوانه زنی جو و یونجه تحت تاثیر غلظت های مختلف عصاره بذر چغندرقند(حاصل از هیدروپرایمینگ)در شرایط گلخانه ای
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 690
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCER04_115
تاریخ نمایه سازی: 19 اردیبهشت 1395
چکیده مقاله:
پرایمینگ بذر کنیکی است که به واسطه ان بذور پیش از قرار گرفتن در بستر کشت ، از لحاظ فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی آمادگی جوانه زنی را به دست می آورد.این امر سبب تغییرات زیستی و فیزیولوژیکی زیادی در بذور و همچنین گیاه حاصل از آن می گردد.به طوری که نتیجه این عمل در جوانه زنی، استقرار اولیه گیاه زودرسی و افزایش کمی و کیفی محصول قابل مشاهده می باشد. در این آزمایش تأثیر غلظت های مختلف عصاره آبی بذر چغندرقند بر خصوصیات جوانه زنی گیاهچه های جو و یونجه مورد مطالعه قرار گرفت آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قند کرج در طی سال 1393 انجام شد. فاکتور های آزمایش شامل: فاکتور اول شامل نوع گیاه مورد بررسی در دو سطح (جو و یونجه) و فاکتور دوم شامل میزان غلظت عصاره ابی چغندر قند در شش سطح ( صفر، 100 2000 300 400 500 گرم در لیتر آب) بود. نتایج حاصله تجزیه واریانس نشان داد که اثرات اصلی گیاه غلظت اثرات متقابل در سرعت جوانه زنی ، در صد جوانه زنی، وزن خشک ریشه چه، طول ریشه چه در یونجه و جو در سطح احتمال 1 درصد معنی دار شد. کمترین در صد جوانه زنی یونجه و جو در غلظت های 400 تا 500 گرم در لیتر و بیشترین غلظت است 100 گرم در لیتر بذر چغندرقند مشاهده شد. نتایج حاصل از آزمایش دو گیاه مزبور نشان داد که قدرت بازدارندگی عصاره بذر چغندرقند بر جوانه زنی شدیدتر از جو می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
انسیه صادقیان
دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته علوم و تکنولوژی بذر،دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
محمد عبداللهیان نوقابی
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات چغندر قند کرج
فرید گل زردی
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :