تأثیر موسیقی درمانی بر کاهش اعتیاد و افسردگی معتادین به مواد مخدر در شهرستان خدابنده

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,175

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICPE01_220

تاریخ نمایه سازی: 19 اردیبهشت 1395

چکیده مقاله:

پدیده اعتیاد و درمان معتادین، نظر متخصصان علوم مختلف را بهمنظور استفاده از شیوه های پیشگیری و درمان به خود جلب کردهاست تا سلامت روحی و جسمی به بیماران بازگردانده شود. هدفکلی پژوهش حاضر تاثیر موسفیی درمفنی بر کاهش اعتیاد وافسردگی معتادین به مواد مخدر در شهرستان خدابنده بود. روش :این پژوهش کاربردی با شیوه نیمه آزمایشی است و جامعه آماریتحقیق، شامل کلیه معتادین به مواد مخدر است که در شهرستانخدابنده تحت درمان قرار داشته اند، تعداد 30 نفر از معتادین بهمواد مخدر مراجعه کننده به مرکز به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب و به صورت تصادفی تعداد 30 نفر از آن ها بعد ازهمگن سازی از لحاظ متغیرهای مختلف به گروه کنترل و 30 نفر بهگروه آزمایش تخصیص یافتند. برای گروه آزمایش، درمان به مدت 8ماه و روزانه 5 ساعت به صورت انفرادی انجام می شد. گردآوری داده ها با پرسشنامه اضطراب، افسردگی و استرس (DASS) و آزمایش میزان مصرف متادون همراه با موسیقی با اجرای پیش و پس آزمون مورد استفاده قرار گرفت. یافته ها : برای تحلیل داده هااز روش تحلیل کواریانس چند متغیره، لون و کالموگرف اسمیروفو برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار spss استفاده شد که نتایج به دست آمده نشان داد که موسیقی درمانی موجب کاهشمیزان مصرف مواد مخدر و افسردگی می شود؛ یعنی بین موسیقیدرمانی با کاهش اعتیاد و افسردگی رابطه معنادار وجود دارد. نتیجهگیری : یافته های پژوهش در تاثیر موسیقی درمانی بر کاهشاعتیاد و افسردگی معتادین به مواد مخدر نشان می دهد کهموسیقی درمانی روش مفیدی در کاهش اعتیاد و افسردگی معتادینبه مواد مخدر می باشد، بنابراین این تکنیک می تواند در استراتژیدرمان به عنوان یکی از شیوه های کارآمد در درمان این افراد به کارگرفته شود.

نویسندگان

مهرناز نصیری قیداری

دانشجوی کارشناسی ارشد ،رشته مشاوره، ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر

معرفت الله حقی

دانشجوی دکتری ،رشته مشاوره ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر

باب الله هاشمی

دانشجوی کارشناسی ارشد ،رشته مشاوره، ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر

علی علی بیگی

دانشجوی کارشناسی ارشد ،رشته روانشناسی، ،دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آزاد فلاح، ریز(1379) بنیادهای زیستی-روانی زمینه ساز اعتیاد، مجله روانشناسی، ...
  • اشمیت پترز، (کلین(1371) مقدمه ای بر موسیقی درمانی، ترجمه علی ...
  • سادوک، بنجامین، سادوک الکوت، ویرجینا(1387) خلاصه روانپزشکی، ترجمه دکتر فرزین ...
  • ماپار، مریم؛ گل شکوه، فرزانه (بی تا)، تاثیر موسیقی درمانی ...
  • نمایش کامل مراجع