اولویت بندی زیر حوزه ها ی حوزه آبخیز کهلوی شهرستان تفرش به منظور اجرای عملیات آبخیزداری با مدل اسکالوگرام
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,868
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
WATERSHED04_008
تاریخ نمایه سازی: 28 دی 1386
چکیده مقاله:
حوزه آبخیز کهلوی تفرش براساس فاکتورهایی نظیر وضعیت شبکه آبراهه ها ی اصلی و فرعی ، تراکم آبراهه ها و جنس زمین به 13 واحد هیدرولوژیک و یک حوزه کل تقسیم گردید . با استفاده از مدل پسیاک عوامل 9 گانه؛ شیب ، حداکثر دبی لحظه ای ویژه ، بارندگی شش ساعته با دوره برگشت دو ساله ، حساسیت به فرسایش سنگها , درصد خاک لخت ، نحوه استفاده از اراضی، حساسیت به فرسایش خاکها ، فرسایش سطحی و فرسایش خندقی که بطور مستقیم و غیر مستقیم در سیلخیزی ، کم آبی، فرسایش و تولیدرسوب زیرحوزه ها نقش دارند به عنوان معیار های اساسی جهت اولویت بندی زیر حوزه ها در مدل اسکالوگرام مورد استفاده قرار گرفتند . با توجه به میانگین وزنی عوامل 9 گانه مدل پسیاک و طبقه بندی 3 گانه مثبت، منفی و خنثی مدل اسکالوگرام با استفاده از میانگین و انحراف معیار هرعامل دامنه تغییرات پارامترهای متغییر در طبقات 3 گانه معین گردید .
این بررسی نشان داد،زیرحوزه شماره 13 به دلیل مثبت بودن دامنه تغییرات 5 عامل زمین شناسی، خاک،درصد خاک لخت، نحوه استفاده از اراضی و فرسایش سطحی در اولویت اول و زیر حوزه شماره 10 بدلیل نبود عاملی با دامنه تغییرات مثبت، در اولویت ششم قرار می گیرد . از بین عوامل 9 گانه عامل نحوه استفاده از اراضی , بیشترین و عامل زمین شناسی کمترین تأثیر را در فرسایش و تولید رسوب حوزه دارند
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حبیب اعتمادی
کارشناسی ارشد آبخیزداری
حسین شعبانعلی فمی
استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :