رابطه سرمایه اجتماعی و تعهد سازمانی کارکنان با تأکید بر مدل واتسن و پاپامارکس :پژوهشی در اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 735

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MTCONF01_031

تاریخ نمایه سازی: 27 بهمن 1394

چکیده مقاله:

هدف پژوهش حاضر ، بررسی رابطه سرمایه اجتماعی و تعهد سازمانی کارکنان اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان -بندرانزلی است . اهمیت و ضرورت این پژوهش ، بدان جهت است که امروزه ترک محل کار ، غیبت کارکنان و عدم دلبستگی به کار به طور کلیبرای سازمان ، به طور خاص از نظر مدیران سازمان و هم در نتیجه برای ارباب رجوع یا کسانی که از خدمات سازمان به نحوی استفادهمی کنند ، نامطلوب ، مخرب و هزینه بر است . امروزه با سرعت فزاینده تغییر در سازمان ها ، مدیران به دنبال راههایی برای افزایشتعهد سازمانی کارکنان می گردند تا از این طریق به مزیت رقابتی دست یابند . مزیت رقابتی از منظر رقابت هایی در سطح بنادرداخلی کشور و بنادر بین المللی و پیشرفته دنیا ؛ که از این دیدگاه اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان – بندرانزلی ، به هر دو مقوله توجه ویژه ای نموده و در چشم اندازهای خود این اهداف را دنبال می نماید . بنابراین یکی از راههای افزایش تعهد سازمانی ،افزایش سرمایه اجتماعی کارکنان است . متغیر مستقل سرمایه اجتماعی در این پژوهش ، بر اساس مدل سه بعدی (اعتماد ، ارتباطاتو هنجارهای مشترک) واتسن و پاپامارکس 2002 است و متغیر وابسته تعهد سازمانی از مدل سه بعدی (تعهد عاطفی ، تعهد مستمر وتعهد هنجاری) آلن و می یر استفاده شده است . جامعه آماری پژوهش ، کارکنان اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان –بندرانزلی متشکل از کارمندان ، کارگران ، نیروهای قراردادی مستقیم و نیروهای شرکتی است . اطلاعات و داده های پژوهش بااستفاده از مصاحبه اولیه و پرسشنامه جمع آوری شده اند . یافته های پژوهش نشان می دهد که در این تحقیق همانند پژوهشمشابهی که در خارج از کشور انجام شده بین سرمایه اجتماعی و تعهد سازمانی کارکنان و ابعاد سه گانه سرمایه اجتماعی و تعهدسازمانی ، رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد یعنی با افزایش سرمایه اجتماعی کارکنان و ابعاد سه گانه آن ، تعهد سازمانی آنها نیزافزایش می یابد . همچنین ارتباط متغیرهای تعدیل گری چون سابقه خدمت و سطح تحصیلات کارکنان مورد بررسی قرار گرفت .یافته های پژوهش نشان می دهد بین سرمایه اجتماعی و تعهد سازمانی کارکنان با توجه به سابقه خدمت کارکنان ، رابطه معنی داریوجود ندارد و فرضیه مورد نظر رد شده است که این رابطه در مورد سرمایه اجتماعی و تعهد سازمانی کارکنان با توجه به سطحتحصیلات کارکنان معنی دار نیست و فرضیه مورد نظر رد شده است که به نظر می رسد یکی از دلایل آن ناشی از انتظارات بالای افرادتحصیلکرده نسبت به میزان دریافتی خود از نظر حقوق و دستمزد می باشند که می تواند این معادله را بر هم بزند .

نویسندگان

امیر نعمت زاده

کارشناس ارشد مدیریت دولتی ، مدرس مرکز آموزش علمی-کاربردی تایدواتر خاورمیانه بندرانزلی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Labatmediene , _ ; Endriulaitiene , A. and Gustainiene , ...
  • Ramstrom , J , (2008), _ Inter- Organizational meets inter-personal ...
  • Waldstrom , CH ; Svendsen , G.L.H _ (2008) , ...
  • Watson , G.W ; Papamarcos , S.D , (2002) , ...
  • نمایش کامل مراجع