سال انتشار: 1393
محل انتشار: چهارمین همایش ملی اخلاق و آداب زندگی
کد COI مقاله: ETHICS04_123
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 375
فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 21 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله اوصاف اخلاقی مورد نکوهش انسان در قرآن
چکیده مقاله:
علم به صفات نکوهش شده انسان در قرآن اهمیت بسزایی در تربیت اخلاقی او دارد. این تحقیق به بررسی آن دسته از صفات اخلاقی انسان که در قرآن مورد نکوهش واقع شده است، می پردازد. واژه انسان یکی از کلیدی ترین واژه هایی است که به همراه مشتقاتش 65 بار در قرآن کریم تکرار شده است. این واژه علاوه بر معانی مختلف لغوی اش، در کاربرد قرآنی نیز معانی متنوعی یافته و چنین نتیجه گرفته شده که این اسماء با یکدیگر مترادف نیستند و هر یک حامل معنای به خاص خود است. به عنوان مثال واژه بنی آدم همواره با نوعی تکریم و کرامت همراه است، برخلاف واژه انسان که همواره با نوعی مذمت و نکوهش همراه بوده است و در جایی به کار می رود که سخن از نقاط ضعف طبیعت اولیه انسان و یا طبیعت ثانویه انسان فاقد ایمان و تقوا، در میان باشد. آیات مربوط به نکوهش را می توان در دو دسته تقسیم کرد: اول، آیاتی که طبیعت انسان را به لحاظ داشتن اوصاف طبیعی مورد نکوهش قرار می دهد؛ دوم، آیاتی که او را از جهت اخلاقی، به خاطر اعمال ارادی و اختیاریش در برابر تکالیف و مسئولیت هایش نکوهش می کنند.انجام تکالیف سزاوار ستایش و ترک آنها مستوجب نکوهش است. از مهمترین اوصاف نکوهش انسان در قرآن می توان به: حریص بودن، بخل شدید، جدل، بی تابی و یاس، فخر فروشی، ضعف و رنج، کم ظرفیتی، جزع و فزع، غرور، عجول بودن، خودخواهی، افزون طلبی، حب شهوات و زینت ها، دارای نفس فریبنده، جهل، ناسپاسی و کفران، طغیانگری، ستیزه جویی، ... اشاره نمود.
کلیدواژه ها:
انسان، نکوهش، قرآن
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/423502/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:حیدری، سمیرا و اترک، حسین،1393،اوصاف اخلاقی مورد نکوهش انسان در قرآن،چهارمین همایش ملی اخلاق و آداب زندگی،زنجان،،،https://civilica.com/doc/423502
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1393، حیدری، سمیرا؛ حسین اترک)
برای بار دوم به بعد: (1393، حیدری؛ اترک)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بازشناسی مقامات عنداللهی در حوزه صبر و تقوی ازنگاه قران کریم
- درامدی بر فرقه گنابادیه از گذشته تاکنون
- انتشار ویروس از منظر جنایات جنگی بین المللی
- نگاهی بر شرایط انعقاد و اعتبار بیع الکترونیکی و سنتی با نگاه تطبیقی به قانون انگلستان
- بررسی احكام اختصاصى بیغ در قراردادواى الكترونیکى از منظر حقوق
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.