مقایسه تطبیقی رویکردهای نوسازی، بهسازی و بازآفرینی بافتهای فرسوده محله منصور (پروژه عتیق) تبریز و منطقه 17 تهران (محلات گلچین،جلیلی و وصفنارد)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,496

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

UMCONF01_146

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1394

چکیده مقاله:

پایداری شهری، در گرو دگرگونی و تغییر تدریجی حیات شهر در ابعاد گوناگون و به سو ی سازگاری با نیازهای زمانی مکانی است و تحقق نیافتن این سازگاری، کم کم سبب فرسودگی بافت شهرها می شود ضرورت ایمن سازی بافت های مسئله دار در ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، هنری، زیست محیطی و کالبدی گریز ناپذیر است. این پژوهش به مقایسه تطبیقی رویکردهای نوسازی، بهسازی و بازآفرینی پروژه عتیق تبریز با بافت محلات منطقه 17 تهران پرداخته است، دو بافت دارای ویژگی های کاملا متفاوت با رویکردهای نوسازی، بهسازی و بازآفرینی متفاوت می باشد. بافت محله منصور تبریز در بافت مرکزی شهر قرار گرفته و دارای هویت و واجد ارزش است و محلات منتخب منطقه 17 تهران که بر اثر تغییر و تحولات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در گذشته و بر اثر مهاجرت از شهرها و روستاهای مختلف کشور شکل گرفته و فاقد هویت و ارزش تاریخی می باشد. هدف از این مقایسه بررسی رویکردها، اهداف و اقدامات در دو نمونه فوق و دلایل عدم تحقق پذیری اهداف و یا موفقیت نسبی آنها می باشد. روش تحقیق توصیفی_ تحلیلی و مقایسه ای و روش گردآوری اطلاعات در این پژوهش اسنادی، کتابخانه ای و مشاهده میدانی می باشد. و به این نتیجه دست یافته است که هرچند نوسازی بافتهای فرسوده به روش جاری آن در منطقه17 تهران مزایای بسیاری دارد ولی مسبب مشکلات بسیاری نیز می باشد. برای انجام هرگونه بهسازی و نوسازی باید بین اهداف، منابع و وسایل دستیابی به آن ها هماهنگی ایجاد شود و از تمامی منابع و امکانات به صورت برنامه ریزی شده بهره برداری شود و با اصلاح اقتصاد و قدرت بخشیدن به توان مالی خانوارها و تدوین سیاست های تشویقی به بهسازی و نوسازی این بافتها پرداخت.

نویسندگان

محمد مسعود

استادیار،عضو هیأت علمی دانشگاه هنر اصفهان

حسین باباپور

پژوهشگر دوره دکتری شهرسازی ،گروه تخصصی شهرسازی,واحد نجف آباد ، دانشگاه آزاد اسلامی،اصفهان,ایران

انسیه گوهری نسب

پژوهشگر دوره دکتری شهرسازی ،گروه تخصصی شهرسازی,واحد نجف آباد ، دانشگاه آزاد اسلامی،اصفهان,ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :