بررسی کارایی انرژی در شبکه حمل و نقل ریلی درون شهری از طریق پیاده سازی سیستم توصیه راهبری (DAS) (مطالعه موردی؛ نیمه جنوبی خط یک متروی تهران)
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 799
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
TTC14_310
تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1394
چکیده مقاله:
رشد و توسعه صنایع مختلف و استفاده بی رویه از منابع انرژی باعث کاهش ذخایر سوختی و آلودگیمحیط زیست شده است. امروزه انرژی ابزاری سیاسی، اقتصادی و استراتژیک است، که در توسعهپایدار کشورها نقش مهمی ایفاء می کند. از این رو یکی از دغدغه های مهم حوزه حمل و نقل ریلیایجاد بسترها و توسعه سیستم ها و زیرسیستم هایی است که از آن بمنظور کم شدن هزینه ها وبهبود شرایط زیست محیطی از طریق کاهش انتشار کربن استفاده شود. استفاده از سیستم هایتوصیه راهبری که می تواند مجهز به واسطهای ارتباطی و زیر سیستم های کنترلی دقیقی باشد ازطریق کاهش مصرف انرژی و بوسیله ممانعت از ترمزگیری ها و توقف های غیر ضروری قطار درمسیر ریلی علاوه بر ارتقای سطح وقت شناسی در اعزام و پذیرش قطار، کاهش زمان تعجیل و تاخیر ونیز افزایش ظرفیت خطوط ریلی، امکان عبور قطار با سرعت مناسب و بهینه از تقاطع های ریلی رافراهم می آورد که در نتیجه علاوه بر کاهش هزینه های ناشی از استهلاک قطعات قطار در اثر کمشدن نرخ ترمزگیری و بهره وری نگهداری و تعمیرات در ناوگان قطارها را در بر خواهد داشت. از سویدیگر پیاده سازی سیستم DAS در قطارهای مسافری و باری از طریق حفظ فاصله مطمئن با سایر قطارها، احتمال بروز ریسک تصادف و یا مواجهه قطار با سیگنال های قرمز را کاهش داده و به اینترتیب سطح ایمنی ناوگان ریلی را افزایش می دهد. این مقاله ضمن بررسی عوامل موثر در استقرارDAS نظیر فاکتورهای انسانی برخی مزایای سیستم DAS پیشنهادی را با استفاده از نرم افزارهای شبیه ساز بیان می نماید. در استقرار DAS، می بایست بازنگری در فاکتورهای عملیاتی شبکه ریلی نظیر جدول زمانبندی، نظام پاداش به راهبران مجری طرح، و نیز ارزیابی معماری سیستم مطلوب راکه بر مبنای اطلاعات سیستم DAS (سیستم توصیه راهبری) بنا شده را به طور دقیق مورد بررسی قرار داد. هر چند استفاده از سیستم های توصیه راهبری در کنار مزایا، موجب بروز قدری انحراف ازجدول زمانبندی می گردد، اما نتایج شبیه سازی ها در این تحقیق نشان می دهد که استفاده ازسیستم توصیه راهبری (DAS)، صرفه جویی قابل ملاحظه ایی در انرژی مصرفی قطارها را سبب می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سیدابوالفضل بهره دار
کارشناس ارشد مدیریت و صنعت حمل و نقل ریلی ، دبیر انجمن مهندسی حمل و نقل ریلی
موناسادات بهره دار
کارشناس مدیریت. مدیر داخلی نشریه حمل و نقل و توسعه
پژمان صالحی
دانشجوی دکتری مدیریت، کارشناس علوم ریلی،شرکت بهره برداری متروی تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :