سال انتشار: 1392
کد COI مقاله: DMHSE01_086
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 1,430
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 14 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله طراحی فضاهای عمومی شهری پاسخگو به مدیریت بحران در سوانح (با تأکید بر ضرورت توجه به پدافند غیرعامل)
چکیده مقاله:
امروزه شهرها بدلیل توسعه بدون برنامه با برهمزدن توازن زندگی، عدم توجه به مسائل محیطی و استفاده ابزاری از طبیعت دچار بحرانهای عدیدهای شدهاند. دامنه این بحرانها علاوه بر آنکه سرعت روند نابودی محیط طبیعی را دوچندان کرده بلکه شهرها را در معرض آسیبها و بحرانهایی قرار داده که توجه به مدیریت آنها را با عنوان مدیریت بحران دوچندان نموده است. این رویکرد ضمن تأکید بر پیشگیری از مسائل و موضوعاتی که ممکن است برای شهرها بحران ایجاد نمایند به دنبال مدیریت مناسب آنها در صورت وقوع است. یکی از این تمهیدات اساسی برای مدیریت هرچه بهتر بحرانها، توجه به توسعه فضاهای عمومی شهری است. در واقع فضاهای عمومی شهری بر مبنای ویژگیهای چون باز و عمومی بودن، قابل دسترس عموم بودن و بهترین عرصه جهت وقوع معادلات اجتماعی، زمینه تحقق مدیریت مطلوب بحرانها را بیش از سایر فضاها فراهم میآورند. بر این اساس لازم است تا علاوه بر توجه به مکانیابی و برنامهریزی مناسب فضاهای عمومی شهری بر مبنای اصول مورد تأکید در مدیریت بحران، طراحی این دسته از فضاها نیز بعنوان عاملی مهم و تأثیرگذار در شکلگیری فضاهای عمومی شهری پاسخگو و کارآمد به طور جدی درنظر گرفته شود، تا با افزایش سطح ایمنی و امنیتی شهرها، کارآیی بالاتری از فضاهای عمومی شهری در مواقع بحران به نمایش بگذارد. لذا طراحی شهری بعنوان ابزاری قدرتمند در شهرسازی با بهرهگیری از اصول و تجربیات، به دنبال آن است تا ضروریات مورد نیاز در مدیریت بحران را با استفاده از ابزار طراحی از بالقوه به بالفعل یا ایده به مکان تبدیل نماید. طراحی شهری با استفاده از تئوری فضای مشترک تلاش میکند تا فضایی امن و ایمن برای عموم به وجود آورده تا ساکنین شهر با خیالی آسوده در آن استقرار امدادرسانی مطلوب صورت گیرد. مقاله با استفاده از روش توصیفی - تحلیلی و بهرهگیری از منابع کتابخانهای مفاهیمی چون مدیریت بحران، فضاهای عمومی شهری و طراحی شهری را مورد بررسی قرار داده و در ادامه به تبیین اهداف، اصول و رابطه آنها با یکدیگر می پردازد. نتایج مطالعات نشاندهنده آن است که علاوه بر مکانیابی مناسب فضاهای عمومی شهری، توجه به طراحی مطلوب این دسته از فضاها بر مبنای اصول و ضوابط مدیریت بحران از اهمیت ویژهای برخوردار است. لذا لازم است طراحی این دسته از فضاها بر مبنای رابطه توده و فضا، توجه به دسترسیها، توانایی انعطافپذیری، قابل طراحی بودن و توجه به ساختار فضائی صورت گیرد تا فضاهای پیشبینی شده از عملکرد مطلوبی در زمان وقوع بحران برخوردار باشند. بنابراین در طراحی فضاهای عمومی شهری میبایست بر مبنای مؤلفههای مکانیابی، چند عملکردی طراحی کردن، پراکندگی فضاهای با اهمیت، مبلمان و فضای سبز شهری، توجه به ورودیها و خروجیها و ... مورد توجه قرار گیرد. همچنین مقاله راهکارها و پیشنهادهایی را نیز در این راستا ارائه مینماید.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا DMHSE01_086 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/261859/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:مویدی، محمد،1392،طراحی فضاهای عمومی شهری پاسخگو به مدیریت بحران در سوانح (با تأکید بر ضرورت توجه به پدافند غیرعامل)،کنفرانس ملی مدیریت بحران و HSE در شریان های حیاتی، صنایع و مدیریت شهری،تهران،https://civilica.com/doc/261859
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1392، مویدی، محمد؛ )
برای بار دوم به بعد: (1392، مویدی؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :- اسکندری، حمید، 1390، دانستنیهای پدافند غیرعامل، تهران، انتشارات بوستان حمید. ...
- اصغریان جدی، احمد، 1378، دفاع غیرعامل در ارگ بم، اولین ...
- اسفندیاری، احمد، همکاران، 1389، نقش محوری جمعیت هلال احمر در ...
- اصغریان جدی، احمد، 1383، الزامات معمارانه در پدافند غیرعامل پایدار، ...
- بخارایی زاده، سیدمهدی، 1387، نقش و جایگاه دفاع غیر عامل ...
- پورمحمد، سها، پسران، آرش، 1390، فضاهای باز شهری و رهنمودهای ...
- پریزادی، طاهر، حسینی امینی، حسن، شهریاری، مهدی، 1389، بررسی و ...
- جلالی فراهانی، غلامرضا، هاشمی فشارکی، سیدجواد، 1387، نقش عنصر دفاع ...
- حسینی امینی، سید بهشید، 1389، معیارهای پدافند غیرعامل در طراحی ...
- حسینی، سید بهشید، 1386، الزامات پدافند غیرعامل در معماری بناهای ...
- داعی نژاد، فرامرز، 1382، اصول و رهنمودهای طراجی و تجهیز ...
- ستاره، علی اکبر، همکاران، 1390، آمایش و مکان یابی از ...
- ملاحظات پدافند غیر عامل در تأسیسات زیربنایی شهری [مقاله کنفرانسی]
- صدری افشار، غلامحسین، حکمی، نسرین، 1373، فرهنگ فارسی امروز، تهران، ...
- صراف چوشقانی، ح، 1386، تبیین و اولویت گذاری اقدامات در ...
- غلامرضایی، حسین، 1385، ملاحظات پدافند غیرعامل در شبکه گازرسانی شهری، ...
- موحدنیا، جعفر، 1386، اصول و مبانی پدافند غیرعامل، تهران، پژوهشکده ...
- آمایش شهر از منظر پدافند غیر عامل مطالعه موردی کلانشهر رشت [مقاله کنفرانسی]
- وزارت علوم و تحقیقات فناوری، 1389، تظام نامه پدافند غیرعامل ...
- FEMA-426. (20 03) Risk Management Series, Reference Manual to Mitigate. ...
- FEMA-427. (2003) Risk Management Series, Primer for Design of Commercial ...
مدیریت اطلاعات پژوهشی
- مدیریت بحران > مدیریت بحران
- مدیریت بحران > پدافند غیرعامل
- شهرداری ها > مدیریت شهری
- شهرداری ها > مدیریت بحران شهری
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
نظرات خوانندگان
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- مکان سوم:از فراغت تا مشارکت در امور خیرخواهانه نمونه موردی:کافه ها
- بررسی و ارزیابی مکانی فضاهای فرهنگی-هنری به روش AHP (نمونه موردی: منطقه 22تهران)
- بررسی الگوی نمادین عدد چهار در معماری اسلامی
- ضرورت و اهمیت روش تحقیق همبستگی
- روش های ترمیم سازه های بتن آرمه مدور
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.