ارائه مدلی مبتنی بر روش درخت دو جمله ای برای ارزشیابی مالی و اقتصادی پروژه های مشارکتی BOT آزادراهی کشور با رویکرد تئوری اختیارات حقیقی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,310
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
TTC14_003
تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1394
چکیده مقاله:
نیاز به اجرای پروژه های زیربنایی در کشورهای درحال توسعه سبب شد تا قراردادهای چون BOT رابتوان یک روش مطمئن جذب سرمایه دانست که علاوه بر جبران کمبود منابع دولتی، مالکیت دولترا نیز بر پروژه ها به همراه خواهد داشت. مطالعه پروژه های راهسازی کشور حاکی از ظرفیت اجرایآن ها به روش BOT است. اجرای این پروژه ها مستلزم سرمایه گذاری سنگین می باشد، لذا ارزشیابیدقیق مالی و اقتصادی این پروژه ها یکی از اساسی ترین چالش های پیش روی دولت و شریکخصوصی می باشد. در این راستا، حدود سه دهه است دیدگاهی جدید به نام اختیارات حقیقی (RO)وارد دنیای ارزیابی مالی پروژه های سرمایه گذاری شده است. در این مقاله تئوری اختیارات حقیقی برای ارزشیابی مالی پروژه های آزادراهی BOT کشور به کار گرفته شده است. مزایای این رویکرد نسبت به روش سنتی و رایج DCF، در نظر گرفتن اثر انعطاف پذیری مدیریتی درارزش پروژه و عدم استفاده از نرخ ریسک پروژه در تنزیل ارزش های آتی است. این مقاله در پی آن است تا ضمن بررسیتئوری اختیارات حقیقی و مقایسه آن با روش DCF الگوریتمی مبتنی بر مدل درخت دو جمله ای در ارزشیابی پروژه های مشارکتی آزادراهی ایران ارائه دهد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سپیده فرجی
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی و مدیریت ساخت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
مهدی روانشادنیا
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :