تاثیر یک جلسه تمرین شدید هوازی بر پپتید ناتریورتیک دهلیزی زنان چاق
محل انتشار: اولین همایش ملی علوم ورزشی و تربیت بدنی ایران
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 706
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SPORTCONF01_046
تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1394
چکیده مقاله:
مقدمه: هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی اثر یک جلسه تمرین شدید هوازی دوچرخه کارسنج بر پپتید ناتریورتیک دهلیزی در زنان چاق غیرفعال بود. روش ها: آزمودنی ها شامل 91 نفر از بانوان چاق شهر آمل با میانگین سن (3/3±27/94)، وزن (7/28±88/13 کیلوگرم)، قد (4/91±163 سانتیمتر)، 32/96±3/13)BMI کیلوگرم بر متر مربع) بودند که پس از همسان سازی، در دو گروه تمرین شدید (n=9) و گروه کنترل (n=10) قرار گرفتند. برنامه تمرینی گروه تجربی یک جلسه تمرین شدید هوازی با دوچرخه کارسنج با شدت 25 وات به مدت 20 دقیقه بود که در هر دو دقیقه 25 وات به شدت تمرین افزوده شد و تا سر حد واماندگی هر آزمودنیبه طول انجامید. نمونه گیری خون آزمودنی ها بعد از 12 ساعت ناشتایی قبل از شروع تمرین و بلافاصله بعد از اتمام پروتکل تمرینی انجامشد. از روش الایزا برای اندازه گیری نمونه ها استفاده شد و برای تجزیه و تحلیل دادهها از آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر استفاده گردید.نتایج: نتایج پژوهش حاضر نشان داد، یک جلسه تمرین شدید هوازی تا سر حد واماندگی باعث افزایش معنی دار سطوح پلاسمایی پپتیدناتریورتیک دهلیزی زنان چاق شد (p=0/006). بحث و نتیجه گیری: بر اساس یافته های پژوهش حاضر یک جلسه تمرین شدید هوازیباعث افزایش معنادار در سطوح پپتید ناتریورتیک دهلیزی می گردد و به دلیل رابطه ی مستقیم چاقی با فشارخون و بیماریهای قلبی-عروقی احتمالاً تأثیرات سودمند فعالیت بدنی در افراد چاق به واسطه تغییر در این شاخص ها باشد .
نویسندگان
سمانه ناظمیان
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزش، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
روح الله حق شناس
نویسنده مسئول: استادیار فیزیولوژی ورزش، گروه تربیت بدنی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
محسن ابراهیمی
استادیار گروه فیزیولوژی ورزش، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
مهدی هدایتی
دانشیار مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی غدد درون ریز، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :