تخمین پارامترهای مدل تیلت با استفاده از شبکه عصبی، ماشین پشتیبان بردار و مارس، برای مدلسازی منحنی گام در سیستم های تبدیل متن به گفتار فارسی
محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس سالانه انجمن کامپیوتر ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,721
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ACCSI13_047
تاریخ نمایه سازی: 25 آبان 1386
چکیده مقاله:
یکی از روش های تولید منحنی گام، برای سیستم های تبدیل متن به گفتار، روش تیلت می باشدکه بر اساس نظریه واج شناسی لایه ای پایه گذاری شده است و در آن، رویدادهای آهنگین گفتار به صورت مستقل از هم در نظر گرفته می شوند. مدل تیلت با تولید رویدادهای کنتور گام و اتصال انها، به یکدیگر، کنتورگام را تولید می نماید. هر رویدداد دارای تعدادی پارامتر می باشد که باید تخمین زده شوند. این مقاله سه روش متفاوت شبکه عصبی، ماشین پشتیبان بردار و مارس را برای تخمین پارامترهای مدل تیلت، با هم مقایسه می کند. در هر سه روش، از دادگان یکسان برای مدلسازی استفاده شده است. در انتخاب ویژگی ها سعی شده است، ویژگی هایی بکار گرفته شوند که قادر به تخمین شکل ابتدا و انتهای کنتور گام و همچنین زیر و بمی های محلی آن، باشند. ویژگی های بکار گرفته شده ، تعدادی ویژگی متنی مانند نوع هجا، هجای تکیه بر، فاصله هجا تا انتهای گفتار و ... و همچنین میزان دیرش واج می باشند. به منظور مقایسه نتایج، میزان کورولیشن بین منحنی اصلی گام و منحنی های سنتز شده با استفاده از پارامترهای تخمینی، محاسبه شده که بهترین نتیجه را شبکه عصبی با مقدار کورولیشن 85/66 تولید نموده است. کلیه روش ها، در تخمین شکل انتهای کنتور گام یکسان عمل نموده اند و در بیش از 88 درصد موارد، آن را درست تخمین زده اند. به منظور ارزیابی بهتر نتایج، تست شنوایی MOS نیز روی گفتار تولید شده انجام گرفته است. همچنین از نتایج مدلسازی مارس، برای شناخت بهتر عوامل تاثیرگذار در تخمین کنتور گام، استفاده شده است.
نویسندگان
محمدمهدی همایون پور
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر، و فناوری اطلاعات دانشگاه صنع
معصومه بحرینی
کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی کامپیوتر و فن
سینا ایران نژاد
کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی کامپیوتر و فن
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :