سال انتشار: 1394
محل انتشار: کنفرانس بین المللی انسان، معماری، عمران و شهر
کد COI مقاله: ICOHACC01_854
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 1,125
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 13 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی مبانی نظری تناسبات بصری در افزایش خوانایی نمونه موردی پیاده راه تربیت تبریز
چکیده مقاله:
مسیر پیاده تجلی گاه حیات مدنی شهر و محل رخداد وقایع و فعالیتهای اجتماعی شهروندان در زندگی و حیات شهری می باشد بنابرین توجه به کیفیت فضایی عرصه های عمومی و فضاهای باز شهری و پیاده راه ها، عرصه هایی که خود به عنوان بستر و خاستگاه، نقش محوری در ارتقای سطح تماسها، ارتباطات و تعاملات اجتماعی بین شهروندان را ایفا می کنند کمبود و نبود کیفیت خوانایی در پیاده راهها منجر به تضعیف درک شهروندان از محیط شده است . بنابراین ضرورت شناخت مؤلف ههای تأثیرگذار بر کیفیت این فضاها به منظور پاسخگویی به نیازهای شهروندان در راستای ارتقای درک ایشان، بیش از پیش مهم جلوه می نماید متد پژوهش از نوع متد ترکیبی می باشد که در آن با مطالعه مبانی نظری پژوهش در قسمت کیفی،چارچوب مبانی نظری تحقیق (شامل مؤلفه های تأثیرگذار بر کیفیات خوانایی پیاده راه ها) استخراج شده است . در ادامه در بخش کمی که برای اعتبار دهی پژوهش و نتایج حاصله از بخش کیفی مورد استفاده قرار گرفته، به مطالعه موردی محور تربیت کلانشهر تبریز پرداخته شده است . درنهایت در قسمت گردآوری داد هها، پژوهش حاضر از تکنیک پرسشنامه در باب تدقیق رابطه کیفیت فضایی پیاده راه ها و میزان رضایتمندی شهروندان از این فضاها سود جسته است . برای انجام تحلیل های استنباطی و توصیفی آماری مطالعه حاضر از نرم افزار spss بهره برده است نتایج حاصل از این پژوهش، نشانگر این مدعاست که وجود تناسبات بصری از شاخصه های خوانایی که از مؤلفه اصلی کیفیت فضاهای شهری محسوب می شود، ارتباط معنی داری با تصویر ذهنی شهروندان از تجربه زندگی در فضاهای شهری پیاده محور کلانشهر تبریز دارند با توجه به اینکه پیاده راه تربیت علاوه بر نداشتن هماهنگی هایی از جمله فرم و چیدمان با زمینه کالبدی، به علت استفاده نامناسب از رنگ ها و بی توجهی به زمینه فرهنگی مطلوبیت بصری لازم را ندارند و لازم است در این زمینه جهت توجه به زمینه فرهنگی و تاریخی آن و ارتقا خوانایی در این بستر اصلاحاتی صورت بگیرد.
کلیدواژه ها:
تناسبات بصري ، تابلوهاي معرف كاربري ، فرايند ادراك ، خوانايي ، پياده راه تربيت تبريز
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/410308/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:شفیع زاده، اسدالله و عابدی، زهرا و بایبوردی، فرناز،1394،بررسی مبانی نظری تناسبات بصری در افزایش خوانایی نمونه موردی پیاده راه تربیت تبریز،کنفرانس بین المللی انسان، معماری، عمران و شهر،تبریز،،،https://civilica.com/doc/410308
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1394، شفیع زاده، اسدالله؛ زهرا عابدی و فرناز بایبوردی)
برای بار دوم به بعد: (1394، شفیع زاده؛ عابدی و بایبوردی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی و تحلیل جداره های شهری با رویکرد زیبایی شناسی
- بررسی مبانی نظری موزه های مردم شناسی
- قیاس نوآوری در معماری سنتی و معاصر در ایران
- نقش موزه و معماری آن در هویت بخشی فرهنگی
- طراحی موزه مردم شناسی با تاکید بر معماری بومی منطقه
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نقش مهندسی ارزش در پروژه های زیربنایی به روش تحلیل سلسله مراتبی (مطالعه موردی: پروژه های راه آهن تهران - شمال)
- نشانگرهای زیستی و کاربردهای آنها
- مقاوم سازی تیر های بتنی با استفاده از الیاف کامپوزیتی FRP
- معرفی روش های محاسبات Carbon Capture در اکوسیستم های آب های شور
- مروری بر روش های اندازه گیری ترسیب کربن: اکوسیستم های آب های شور
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.