اثر سطوح و نوع مصرف سالیسیلیک اسید بر برخی از خصوصیات مورفولوژیکی برگ ریحان ( .Ocimum basilicum L ) در شرایط تنش شوری کلریدسدیم
محل انتشار: اولین کنفرانس ملی کشاورزی و توسعه
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 708
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AGRIDEV01_008
تاریخ نمایه سازی: 14 آذر 1394
چکیده مقاله:
شوری یکی از مهمترین موانع تولید محصولات کشاورزی در مناطق خشک و نیمه خشک جهان است که محدودیت رشد و تولید گیاه را ایجاد می کند . سالیسیلیک اسید ماده ی شبه هورمونی است که باعث مقاومت گیاه نسبت به تنش های محیطی (گرما، سرما، شوری و خشکی) می شود. جهت ارزیابی اثرات متقابل شوری، محلول پاشی و نوع مصرف سالیسیلیک اسید بر برخی شاخص های مورفولوژیکی برگ ریحان آزمایشی به صورت فاکتوریل انجام شد. فاکتور A شامل نوع مصرف سالیسیلیک اسید، فاکتور B چهار سطح مختلف سالیسیلیک اسید و فاکتور C سطوح شوری بود. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SAS تجزیه شدند. نتایج نشان داد اثرات سه جانبه ی نوع مصرف سالیسیلیک اسید، غلظت سالیسیلیک اسید و غلظت شوری روی طول برگ، عرض برگ و وزن خشک برگ مؤثر است ولی در بقیه ی شاخص ها تفاوت معنی داری ندارد. همچنین اثرات متقابل نوع مصرف سالیسیلیک اسید و غلظت شوری روی وزن تر برگ و درصد وزن خشک برگ مؤثر است. اثر متقابل نوع مصرف سالیسیلیک اسید و غلظت سالیسیلیک اسید روی تعداد برگ مؤثر است. همچنین اثر ساده غلظت سالیسیلیک اسید روی وزن تر برگ و درصد وزن خشک برگ مؤثر است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فریناز انگوتی
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه، میانه
حسن نورافکن
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه، میانه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :