تأثیر متغیرهای پولی بر رشد اقتصادی در ایران با رویکرد پولگرایان

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های رشد و توسعه اقتصادی، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_EGDR-1-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 588
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد لشکری

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی- واحد نیشابور

چکیده

بین اقتصاددانان در مورد تأثیر متغیرهای پولی ب ر متغیرهای واقعی اختلاف نظر وجود دارد . برخی ازاقتصاددانان معتقدند تغییر حجم پول فقط تولید اسمی را تحت تأثیر قرار می دهد و بر متغیرهای واقعیاقتصاد نظیر اشتغال واقعی، تولید واقعی و رشد اقتصادی واقعی تأثیری ندارد. برخی دیگر معتقدند به علت وجود توهم پولی در عوامل اقتصادی متغیرهای پولی می توانند در کوتاه مدت و حتی در بلندمدت نیزمتغیرهای واقعی را تحت تأثیر قرار داده و رشد اقتصادی را افزایش دهند. در مقاله حاضر نظریههای مختلف اقتصادی در این خصوص مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار می گیرد و با استفاده از آمار و اطلاعاتموجود این نظریهها در خصوص اقتصاد ایران مورد آزمون قرار میگیرد. این مقاله از نوع تحلیلی و تجربی است زیرا با استفاده از مشاهدات تجربی و مدلهای آماری به تحلیل وقایع می پردازد. روش تحقیق اینپژوهش توصیفی است. این پژوهش با رویکرد پولگرایان به بررسی خنثی بودن و یا خنثی نبودن پول طی دوره 1338 تا 1387 در اقتصاد ایران میپردازد. نتایج پژوهش نشان میدهد که در مجموع بین متغیرهای واقعی اقتصاد(تولید و اشتغال) و حجم پول رابطه معناداری وجود ندارد و سیاستهای پولی در ایران خنثی است . در اقتصاد ایران، تولید ناخالص داخلی واقعی به جز سالهای اخیر دارای نوسانات شدید نیست و دارای یک مسیر طبیعی است. نرخ بیکاری دارای نوسانات بسیار زیادی است و دارای نرخ طبیعی نیست

کلیدواژه ها

سیاست پولی، خنثی بودن پول، متغیرهای واقعی، متغیرهای پولی، پول گرایان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.