سال انتشار: 1394
کد COI مقاله: AUCETSUD01_069
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 877
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
محتوای کامل این مقاله با فرمت WORD هم قابل دریافت می باشد.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 15 صفحه است به صورت فایل PDF و یا WORD در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله الگوواره ای برای مورفولوژی شهری به منظور آفرینش عرصه عمومی سرزنده (شاد)
چکیده مقاله:
ریشه لغت مورفولوژی (ریخت شناسی)، دو کلمه مورف (فرم) و لوژی (لاژیک) است که به معنای منطق شناخت فرم است و مورفولوژی شهری به بیان ساده مطالعه فرم شهرهاست که از اواخر قرن نوزدهم به عنوان دانشی سازمان یافتهدر میان متخصصین حوزه های گوناگون، خصوصا علوم مرتبط با عرصه شهر مطرح گردید. بررسی نوشتگان موجود در زمینه مطالعات ریخت شهر، مشخص می سازد که مطالعه عناصر ریخت شهر در سامانه ای هماهنگ، راهی برای مطالعهنیروهای شکل دهنده فرم شهراست. بنابراین درارتباط با روند شکل گیری شهرها و الگوهای گوناگون شکل شهری، تاکیدبر ابعاد تاریخی، سیاسی و اقتصادی و همچنین تغییرات و گرایش های فرهنگی برآمده از جامعه در کلیه حوزه های حیات اجتماعی آن بوده است. با این توصیف و با تکیه بر اهمیت حیات اجتماعی در شهر، مفهوم عرصه عمومی مطرحمی شود. فضای عمومی بستر مشترکی است که مردم فعالیت های کارکردی و مراسمی را که پیوند دهنده اعضای جامعه است، در آن انجام می دهند و به تعبیری، فضای شهری مربوط یا متعلق به مردم است. از آنجا که هر شهری بهواسطه تنوع مردمان، فرهنگ، زیست بوم و تاریخ آن منحصر به فرد است، نمایش بارز خصوصیات آن در فضاهای عمومییا در کانون آن تحقق می یابد. بنابراین در این راستا تحقیق حاضر تبدیل می شود به تدارک یک مجموعه همگن از دانشی در باب مورفولوژی شهری در زمینه خاص آفرینش یک فضای شهری سرزنده . به این منظور در این پژوهش دریک بررسی دو جانبه، ابتدا عناصر اصلی سازنده ریخت شناسی شهری با نگاه ساختارگرایانه و سپس ویژگی های فضای شهری سرزنده معرفی می شوند و در ادامه، پژوهش حاضر با وام گیری از متدهای کاوشی و تحلیلی و از طریق تطبیق این اجزا در قالب جدول راهتمای طراحی شهریGuidelines به استخراج و در نهایت ارائه الگوی پاسخده ای به جهت حصول به کیفیت سرزندگی در عرصه های عمومی می انجامد.
کلیدواژه ها:
ریخت شناسی شهری، فرم، وضوح، عرصه عمومی، اصول بازآفرینی، سرزندگی
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/403501/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:بهزادفر، مصطفی و ماجدی، حمید و قره گزلی بیگی، نگار،1394،الگوواره ای برای مورفولوژی شهری به منظور آفرینش عرصه عمومی سرزنده (شاد)،همایش ملی معماری شهرسازی عمران و گردشگری توسعه پایدار شهری،قزوین،،،https://civilica.com/doc/403501
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1394، بهزادفر، مصطفی؛ حمید ماجدی و نگار قره گزلی بیگی)
برای بار دوم به بعد: (1394، بهزادفر؛ ماجدی و قره گزلی بیگی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی تجارب برنامه ریزی و سیاست مسکن اجتماعی برای گروه های کم درآمد در سطح جهانی و ملی
- تحلیل و بررسی فضای شهری با رویکرد سرزندگی
- بررسی ارتباط میان کاربری زمین و حمل و نقل با تأکید بر معرفی مدل های متقابل کاربری زمین وحمل و نقل
- بررسی ریخت شناسی الگوی مسکن شهری (نمونه موردی :منطقه یوسف آباد تهران)
- بررسی جریانهای فضایی مؤثر بر توسعه شهرهای علمی- دانشگاهی (بررسی تطبیقی شهر قم و شهر کمبریج)
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.