بررسی توانایی حذف زیستی فلزات سنگین پساب صنعتی توسط دو میکروجلبک Chlorella vulgaris و Nanocloropsisoculata
محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار دریا محور
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 942
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
KMSU01_110
تاریخ نمایه سازی: 1 آذر 1394
چکیده مقاله:
در این مطالعه توانایی حذف فلزات سرب،کادمیوم و نیکل توسط دو گونه میکرو جلبکی N.oculata و C.vulgaris به صورت آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور دو میکروجلبک C.vulgaris و N.oculata در شرایط آزمایشگاهی برای مدت 5 روز در معرض پساب صنعتی قرار داده شدند. میزان فلزات نام برده قبل از شروع آزمایش و درمدت آزمایش در روزهای اول، سوم، پنجم اندازه گیری گردیدند و درصد حذف موثر (RE%) میکروجلبک ها محاسبه گردید. براساس نتایج درصد حذف موثر میکروجلبک C.vulgaris در روز پنجم برای فلزات سرب، کادمیوم و نیکل به ترتیب 94%،86% و 94/9% و در صد حذف موثر میکرو جلبک N.oculata برای فلزات نام برده به ترتیب 88/3%، 74% و 93/4% بدست آمد. در حالی که برای نمونه کنترل به ترتیب برابر 17%،14% و 4% برآوردشد. بیشترین درصد حذف موثر برای فلزات سرب و کادمیوم توسط میکروجلبک C.vulgaris برآوردشد. درمورد فلز نیکل میان درصد حذف موثر دو میکرو جلبک C.vulgaris و N.oculata اختلاف معنی داری مشاهده نگردید. نتایج نشان دادند دو میکرو جلبک N.oculata و C.vulgaris توانایی کاهش فلزات نام برده از پساب را دارند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مریم عیدی زاده
کارشناسی ارشد بیولوژی دریا-آلودگی دریا، گروه بیولوژی دریا، دانشکده بیولوژی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی و اقیانوسی خرمشهر
احمد سواری
پروفسور، دکتری بیولوژی دریا،گروه بیولوژی دریا، دانشکده بیولوژی دریا و دانشگاه علوم و فنون دریایی و اقیانوسی خرمشهر
علیرضا صفاهیه
دانشیار دکتری بیولوژی دریا، گروه بیولوژی دریا، دانشکده بیولوژی دریا و دانشگاه علوم و فنون دریایی و اقیانوسی خرمشهر
محمد ذاکری
استادیار، گروه شیلات، دانشکده مهندسی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی و اقیانوسی خرمشهر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :