تحلیل و برنامه ریزی فضاهای باز شهری در شهر دوستدار کودک با تاکید بر تاثیر فضاهای باز شهری بر خلاقیت کودکان ( نمونه موردی شهر رشت)
محل انتشار: کنفرانس ملی روانشناسی علوم تربیتی و اجتماعی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,117
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SEPP01_160
تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1394
چکیده مقاله:
یکی از معضلات شهرسازی در دنیای مدرن با افزایش جمعیت و موج شهرنشینی نادیده گرفتن کودکان در تحولات مدرنشهری است. در زمینه ارتباط شهر و کودک نظرات فراوانی وجود دارد که معتبرترین آنها «شهر دوستدار کودک» است.این نوشتار، مبانی و ویژگی های مورد نیاز برای ایجاد یک شهر دوستدار کودک با تاکید بر تاثیر فضاهای باز شهری را برمی شمرد. از نظر مهندسی علوم انسانی، ارتقای کیفیت فضاهای باز می تواند در سلامت و رشد قوای جسمی، تقویتتعاملات اجتماعی و همبستگی های گروهی و پرورش خلاقیت در کودکان و نوجوانان موثر باشد. روش مورد استفاده دراین مقاله روش توصیفی تحلیلی و مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای، اسنادی و بررسی های میدانی می باشد و جنبهکاربردی دارد.در این مقاله سعی شده از روش های مشارکتی مانند پرسشنامه، نقاشی و مصاحبه با 350 کودک رشتیبین 5 تا 9 سال در مو رد شهر و فضاهای شهری و همچنین فعالیت هایشان استفاده شود. در این راستا با تبیین اصولشهر دوستدار کودک و سپس با مشارکت کودکان در فرایند طراحی فضاهای همسایگی، بوستان های کودک و فضاهایبازی به عنوان یکی از راهکارهای طراحی پیشنهاد می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
امیررضا کریمی آذری
استادیار، گروه معماری، دانشکده معماری و هنر، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
تاملا کاوسی
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد رشت، واحد تحصیلات تکمیلی، رشت، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :