ارزیابی اقتصادی و زیست محیطی تبدیل بخشی از ناوگان شهرداری تهران از بنزین سوز به گاز سوز
محل انتشار: هشتمین کنفرانس مهندسی حمل و نقل و ترافیک ایران
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,734
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
TTC08_031
تاریخ نمایه سازی: 9 آبان 1386
چکیده مقاله:
سالانه بودجه نسبتا زیادی جهت واردات بنزین به منظور تامین نیاز بخش حمل و نقل تخصیص داده می شد. تقریبا 40 درصد از سهم کل بنزین مصرفی داخلی از طریق واردات تامین میگردد (قبل از طرح سهمیه بندی بنزین) و تهران به طور متوسط بیش از 20 درصد از کل مصرف بنزین در سطح کشور را به خود اختصاص داده است. از طرفی مهمترین عامل در ایجادهوای شهرها، ناشی ازمصرف بنزین توسط خودروهای شهری می باشد، این موضوع خود موجب صرف انرژی و هزینه هنگفتی جهت حل معضلات ناشی از آلاینده ها میگردد.
شهرداری تهران به عنوان ارگانی که درمدیریت تمامی زیر بخش های شهر تهران نقش محوری ایفا می نماید، خود می بایست مشوق و مروج طرح ها و ایده هایی باشد که مشکلات کلانشهر تهران را به حداقل برساند. یکی از این معضلات آلودگی هوای شهر تهران می باشد.
مقاله حاضر با استفاده ازآمار خودروهای دو حوزه خدمات موتوری و ارائه کل پشتیبانی شهرداری تهران ، ارزیابی اقتصادی و صرفه جویی ریالی حاصل از تبدیل ناوگان این دو حوزه را از بنزین سوز به گازسوز با توجه به مساله سهمیه بندی بنزین، مد نظر قرار داد ه است. همچنین برآورد تقریبی ناشی از کاهش آلودگی هوا در اثر تبدیل ناوگان نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ابوالفضل رستگار
کارشناس مهندسی عمران، مدیر گروه انرژی
قبادی
کارشناس ارشد آلودگی هوا و حفاظت محیط زیست، مدیر گروه آلودگی هوا