سال انتشار: 1393
کد COI مقاله: HIAP01_421
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 971
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 7 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تبیین دیدگاه های طراحی یادمانهای شهدای دفاع مقدس و مقابر مشاهیرایران
چکیده مقاله:
از دیرباز تا کنون ساخت مقابر و یادمان مختص افراد سرشناس چون شعرا، روحانیون و یا افرادی از طبقه خاص اجتماعی بوده است. اما پس از هشت سال جنگ تحمیلی و دفاع مقدس برنام هریزان و طراحان را بر آن داشته است که با توجه به جایگاه والای شهدا و با توجه به اعتقادات ایرانیان و با الگو گرفتن از کالبد و هویت هنر یادمان سازی به ساخت مشهدالشهدا و یا یادمان شهدا پرداخته شود. مقاله حاضر در پی آن است که از رهگذر بررسی پیشینه و سیر تحول مقابر و یادمانها در ایران و تحلیل مصادیق و نمونه ها به تبیین راهکاری برای ساخت یادمان شهدا همت گمارد. پرسش اصلی این است که چه اصولی در طراحی یادمانهای جنگ باید رعایت شود تا خاطره جمعی آن برای شهروندان تداعی گردد؟ علت تبدیل شدن بعضی از مقابر مفاخر ایران و تبدیل شدن آنها به یادمانهای شهری چیست؟ این پژوهش با موضوع برخورد کیفی دارد، در این راستا از مطالعات اسنادی و میدانی و تحلیل محتوا استفاده شده است. دستاوردها نشان دهنده آن است که طراحان یادمانهای شهدا توجهی به بکار بردن مفاهیم انتزاعی در کالبد بنا ندارند و فقط با الگوبرداری از کالبد مقابر گذشته همچون آرایه ها و نیارش بنا طراحی کردهاند. از اینرو میتوان برای طراحی این دسته از ابنیه با توجه به هویت فردی هر شهید و مفاهیم عمیق نهفته در واژه شهید به یک نتیجه مطلوب دست یافت
کلیدواژه ها:
مقبره ، يادمان شهيد، الگو، دفاع مقدس
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/380796/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:ضرغامی، اسماعیل و قاسمی، سیدسهراب و بهرامی دوست، پیمان،1393،تبیین دیدگاه های طراحی یادمانهای شهدای دفاع مقدس و مقابر مشاهیرایران،اولین کنگره بین المللی افق های جدید در معماری و شهرسازی،تهران،،،https://civilica.com/doc/380796
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1393، ضرغامی، اسماعیل؛ سیدسهراب قاسمی و پیمان بهرامی دوست)
برای بار دوم به بعد: (1393، ضرغامی؛ قاسمی و بهرامی دوست)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
کدام مقالات به این منبع استناد نموده اند
بر اساس سیستم تحلیلی استنادات مقالات، تاکنون برای نگارش 1 مقاله استفاده شده است.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- استفاده از کالبدهای معناگرا و قرارگیری یادمان شهدا پیرامون آن ها مطالعه موردی : میدان امام حسین(ع) زاهدان
- معماری به سبک یادمانی و خواستگاه فرهنگی آن
- نشانه شناسی روشی برای خوانش المان ها و یادمان های شهری، نمونه موردی سه المان یادمان شهدا در شهر قزوین
- بهره گیری از معماری سنتی، راهکاری مناسب برای طراحی یادمان های شهدای دوران دفاع مقدس
- تاثیر فرهنگ جهاد و شهادت بر طراحی یادمان های شهدای دوران دفاع مقدس
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نقش مهندسی ارزش در پروژه های زیربنایی به روش تحلیل سلسله مراتبی (مطالعه موردی: پروژه های راه آهن تهران - شمال)
- نشانگرهای زیستی و کاربردهای آنها
- مقاوم سازی تیر های بتنی با استفاده از الیاف کامپوزیتی FRP
- معرفی روش های محاسبات Carbon Capture در اکوسیستم های آب های شور
- مروری بر روش های اندازه گیری ترسیب کربن: اکوسیستم های آب های شور
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.