سال انتشار: 1393
کد COI مقاله: HIAP01_098
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 336
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 11 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله جایگاه تفکر شیعی در تزئینات معماری و شهرسازی دوره صفویه
چکیده مقاله:
معماری دوره ی صفوی یکی از دوره های ممتاز معماری اسلامی به شمار می رود. بسیاری از ترئینات معماری و شهرسازی در این زمان تحت تأثیرمذهب شیعه قرار گرفته است. مذهب شیعه در زمان شاه اسماعیل صفوی، مؤسس این سلسله به سال 301 ق در ایران رسمیت یافت. کتیبه نگاری، از جمله هنرهایی است که در تزئینات معماری صفوی به طرز خیره کننده ای جلوه گری می کند بعضی از کتیبه های مذهبی در این زمان دارای مضامین شیعی هستند. استفاده از اسماء الله، آیات قرآنی، نام پیامبر و ائمه ی اطهار و احادیث شیعی مانند انا مدینه العلم و علی بابها زینت بخش معماری صفوی بوده است. وجود بناهای دوره ی صفوی مثل مسجد حکی در اصفهان و آرامگاه شیخ امین الدین دراردبیل همچنین تزئینات آرامگاه امام رضا ع در مشهد مقدس، جملگی نمایانگر شکوه تزئینات معماری اسلامی و تجلی مفاهی شیعی می باشد. این مقاله به مطالعه ی تفکر شیعی در تزئینات معماری و شهرسازی دوره ی صفوی در ایران می پردازد.
کلیدواژه ها:
بناهاي دوره ي صفوي ، مفاهي شيعي ، تزئينات معماري و شهرسازي ، كتيبه
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/380487/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:نظام پور، سینا و قاسمی، فاطمه،1393،جایگاه تفکر شیعی در تزئینات معماری و شهرسازی دوره صفویه،اولین کنگره بین المللی افق های جدید در معماری و شهرسازی،تهران،،،https://civilica.com/doc/380487
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1393، نظام پور، سینا؛ فاطمه قاسمی)
برای بار دوم به بعد: (1393، نظام پور؛ قاسمی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
نظرات خوانندگان
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- تحلیل و ارزیابی مخاطرات محیطی دهکده توریستی گنبرف
- تحلیلی بر ارتباط فقر و آسیبپذیری در برابر مخاطرات طبیعی
- تاثیر آموزش فلسفه بر تفکر انتقادی دانش آموزان پایه سوم و چهارم ابتدایی شهر اصفهان
- نقش تحلیل فضایی در مدیریت مخاطرات بارشی ایران
- تشخیص هویت با استفاده ازالگوی عنبیه بوسیله شبکه عصبی خودسازمانده SOM
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نقش مهندسی ارزش در پروژه های زیربنایی به روش تحلیل سلسله مراتبی (مطالعه موردی: پروژه های راه آهن تهران - شمال)
- نشانگرهای زیستی و کاربردهای آنها
- مقاوم سازی تیر های بتنی با استفاده از الیاف کامپوزیتی FRP
- معرفی روش های محاسبات Carbon Capture در اکوسیستم های آب های شور
- مروری بر روش های اندازه گیری ترسیب کربن: اکوسیستم های آب های شور
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.