طراحی و ساخت سازه کلروپلاستی حاوی ژن های بتائین آلدهید دهیدروژناز( BADH) و فلاودکسین (FLD) جهت ایجاد مقاومت به تنش های غیر زنده برای انتقال به گیاه برنج

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 582

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI08_0313

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394

چکیده مقاله:

تنش های غیرزیستی از جمله خشکی و شوری اولین عامل کاهش محصول در دنیا می باشد. با توجه به پیچیدگی صفت مقاومت به تنش های غیرزیستی درگیاهان و اهمیت گیاه برنج به عنوان یکی از منابع اصلی تامین کننده غذای بشر و همچنین طولانی بودن اصلاح نباتات به شیو ه سنتی استفاده از روش های مهندسی ژنتیک یکی از گزینه های موجود جهت افزایش تحمل گیاهان به این گونه تنش ها می باشد. در این تحقیق ژن بتائین آلدهید دهیدروژناز(BADH)هم به عنوان یک نشانگر غیر آنتی بیوتیکی و هم به عنوان یکی از ژن های کاندید در تحمل به تنش های غیرزیستی به همراه ژن فلاودکسین(Fld) در ساخت وکتور کلروپلاستی برای گیاه برنج مورد استفاده قرار گرفت. به منظور تهیه پلاسمید بیانی حاوی ژن های Fld و BADH بود کلون سازی گردید. وکتور حاصل pB(BADH/Fld) و همچنین وکتور پلاستیدی pJET(FR) همزمان با آنزیم SphI مورد هضم و قطعه هدف حاوی ژن ها در آن همسانه سازی شد. این سازه پلاسمیدی نوترکیب با هدف ایجاد مقاومت بالا به شوری، خشکی وسرما را می توان در انتقال ژن به گیاه برنج با استفاده ازتفنگ ژنی مورد استفاده قرار داد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

ابراهیم قریشی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه زابل، عضو هیئت علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی کرج

مسعود توحید فر

عضو هیئت علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی کرج

براتعلی فاخری

عضو هیئت علمی دانشگاه زابل

مطهره محسن پور

عضو هیئت علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی کرج

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Falk, S., Samson, G., Bruce, D., Huner, N.P.A. and Laudenbach, ...
  • Singh, A.K., Li , H. and Sherman, L.A.(2004). Microarray analysis ...
  • Kumar, S., Dhingra, A. and Daniell, H.(2004). Plastid expressed _ ...
  • نمایش کامل مراجع