بررسی اثر محلول پاشی اسید آسکوربیک و تیامین اسید بر خصوصیات گلدهی گیاه جعفری آفریقایی
محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 867
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AEFSJ01_086
تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394
چکیده مقاله:
اثر اسپری برگی دو ماده اسید آسکوربیک و تیامین روی صفات گلدهی در گیاه جعفری آفریقایی در گلدان در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه ازاد واحد جیرفت در سال 1391 بررسی گردید. اسپری برگی مواد در غلظت های ( 0، 50 و 100 میلی گرم در لیتر تیامین اسید) و ( 0، 50، 100 و 200 میلی گرم در لیتر اسید آسکوربیک) اعمال شد. در این آزمایش پارامترهای بالاترین تعداد غنچه و گل بازشده در هر گیاه، میانگین غنچه و گل بازشده در هر گیاه، محتوای کلروفیل برگ اندازه گیری شد. نتایج بدست آمده در آزمایش حاضر نشان داد که هر دو ماده اسید آسکوربیک و تیامین اسید باعث افزایش گلدهی در گیاه جعفری آفریقایی شدند. صفات بالاترین تعداد غنچه در هر گیاه و میانگین تعداد غنچه در هر گیاه در تیمارهای 100 میلی گرم در لیتر تیامین اسید + 100 میلی گرم در لیتر آسکوربیک اسید و 100 میلی گرم در لیتر تیامین اسید + 200 میلی گرم در لیتر آسکوربیک اسید افزایش یافت. استفاده از ویتامین ها بصورت توام در غلظت بالا باعث افزایش بالاترین تعداد گل باز در هر گیاه گردید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی صالحی ساردویی
عضو باشگاه پژوهشگران و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت
مژگان شهداد نژاد
دانشجوی کارشناسی ارشد گیاهان زینتی و فضای منظر، موسسه غیرانتفاعی سنای ساری
مصطفی نیک زاد
دانشجوی کارشناسی ارشد اگرواکولوژی، دانشگاه جیرفت
جواد طایی
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه جیرفت
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :