مقایسه بادبندهای ضربدری همگرا و کمانش ناپذیر و میراگر اصطکاکی در میزان جذب انرژی و شتاب وارده به طبقات با استفاده از آنالیز غیرخطی تاریخچه زمانی
محل انتشار: کنفرانس ملی مهندسی معماری، عمران و توسعه کالبدی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,088
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ACPD01_165
تاریخ نمایه سازی: 28 شهریور 1394
چکیده مقاله:
امروزه یکی از مسائل مهم در طراحی سازه ها، یافتن راهکارهای مناسب جهت کاهش نیروی جانبی وارده به اعضا سازه می باشد که در نتیجه ی آن شتاب کمتری به اعضا سازه وارد می گردد. استفاده از انواع میراگر های غیرفعال در صنعت ساختمان، یکی از بهترین این راهکارهاست. در این پژوهش یک قاب 5 طبقه با بادبند ضربدری همگرا بر اساس ضوابط لرزه ای آیین نامه 2800 طراحی شده و سپس این قاب در نرم افزار Perform3D با مقاطع حاصل از مرحله ی قبل، مدل شده و با استفاده از آنالیز تاریخچه زمانی، مورد آنالیز قرار گرفته و میزان جذب انرژی و شتاب وارده بر طبقه ی بام برای این نوع قاب برداشت گردید. با نتایج حاصل از تحلیل های عددی بر روی قاب مربوطه مشخص گردید که بادبندهای ضربدری همگرا، عملکرد ضعیفتری نسبت به سیستم های BRB و میراگر اصطکاکی در میزان جذب انرژی و شتاب وارده بر طبقه ی بام را دارا هستند. همچنین نتایج این پژوهش نشان داد که سیستم های BRB و میراگر اصطکاکی در میزان جذب انرژی رفتار تقریباً یکسانی را از خود نشان می دهند با این تفاوت که مقایسه شتاب وارد بر طبقات نشان داد که در سیستم دارای میراگر اصطکاکی کمترین شتاب وارده بر طبقه ی بام وارد شده است از این رو استفاده از این سیستم جهت حداقل سازی شتاب وارد به سازه و استهلاک بیشتر انرژی پیشنهاد می شود.
کلیدواژه ها:
بادبندهای ضربدری همگرا ، میراگرهای اصطکاکی ، سیستم های BRB ، جذب انرژی ، شتاب وارد بر طبقات و نرم افزار Perform3D
نویسندگان
کیوان قهرمانی
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران، گرایش سازه، دانشگاه علوم و تحقیقات فارس
محمدهادی فتاحی
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات فارس، گروه مهندسی عمران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :