ارزیابی موفقیت سیستم اطلاعات بیمارستان در بیمارستان های تامین اجتماعی استان اصفهان با استفاده از مدل موفقیت سیستم های اطلاعاتی دلون و مک لین درسال 1393
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,406
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CITMC01_011
تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1394
چکیده مقاله:
پژوهش حاضر ، با هدف تعیین میزان موفقیت سیستم اطلاعات مدیریت در بیمارستان های تامین اجتماعی استان اصفهان بااستفاده از مدل موفقیت سیستم های اطلاعاتی دلون و مک لین، به روش توصیفی-پیمایشی انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کاربران سیستم اطلاعات مدیریت در بیمارستان های تامین اجتماعی استان اصفهان بود و محیط پژوهش، بیمارستان های وابسته به تامین اجتماعی استان اصفهان سه بیمارستان غرضی، شریعتی، فاطمه زهرا نجف آباد، که تعداد 8271 نفر بود تشکیل داد، که از این تعداد با استفاده از فرمول حجم نمونه کوکران و به روش نمونه گیری تصادفی، تعداد 39 نفر برای شرکت در پژوهش، به عنوان نمونه آماری انتخاب گردید. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته ارزیابی سیستم اطلاعاتی بیمارستانی HIS با استفاده از مدل موفقیت سیستم های اطلاعاتی دلون و مک لین، در 6 بعد با 92 گویه بر اساس مقیاس 5 درجه ای لیکرت بود. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه ها توسط اساتید راهنما، مشاور، چند نفر از صاحبنظران موضوعی و تعدادی از افراد جامعه آماری تایید شد. ضریب پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 21387 محاسبه گردید. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از آمار توصیفی و آمار استنباطی استفاده گردید. یافته های پژوهش حاکی از آن بود که سیستم اطلاعات بیمارستان در 5 بعد رضایت کاربر، کیفیت اطلاعات، استفاده از اطلاعات، کیفیت سیستم و تاثیرات فردیبیشتر از سطح متوسط و در بعد تاثیرات سازمانی در حد متوسط می باشد. همچنین رتبه بندی ابعاد شش گانه مدل دلون و مک لین بصورت 8- رضایت کاربر 7- کیفیت اطلاعات 9- استفاده از اطلاعات 4- کیفیت سیستم 5- تاثیرات فردی 6- تاثیرات سازمانی تعیین گردید و نتایج حاصل نشان داد بین نظرات پاسخگویان در خصوص نقش مدل موفقیت سیستم های اطلاعاتی با توجه به متغیرهای دموگرافیک جنس، میزان تحصیلات، سابقه خدمت تفاوت معنادار وجود نداشت .
کلیدواژه ها:
سیستم های اطلاعات بیمارستانی ، مدل دلون و مک لین
نویسندگان
لاله سلیمانی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان اصفهان، مدیریت درمان تامین اجتماعی استان اصفهان،
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :