تبیین معیارهای مطلوب تابلوهای تبلیغاتی و معرف کاربری و سنجش میزان اهمیت آن ها با استفاده از مدل AHP نمونه ی موردی: خیابان خیام و نوروزیان شهر قزوین
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 910
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
UUSD01_1254
تاریخ نمایه سازی: 17 خرداد 1394
چکیده مقاله:
فضاهای شهری از جمله خیابانها و گذرها، وسیعترین عرصه حضور، تعامل، تاثیرگذاری و تاثیرپذیری شهروندان است که با گسترش زندگی شهری و متراکم شدن فضاهای درون شهری، نحوهی تعاملات شهروندان با محیط و اجزاء شهر، ابعاد گستردهتر و در عینحال جدیدتری یافت. شهروندان به عنوان مهم ترین عناصر موجود در شهر برای ادامهی حیاتشان نیاز به حضور در فضایی پویا دارند. یکی از عوامل مؤثر در پویایی بخشیدن به محیط وجود کاربریهای متنوع است که هر کدام از این کاربریها باید دارای تابلویی جهت معرفی کالا یا خدماتشان باشند که توسط مردم قابل شناسایی باشند و در کنار دیگر مبلمان شهری، زمینهی تسهیلدر تعامل شهروندان و محیط شهری را به عنوان رسانهای پویا و تأثیرگذار به وجود می آورد. این موضوع در حالی مطرح است که منظر شهری بیشتر مراکز فعال شهرها با تابلوهای مختلف پوشیده شده است و از آنجا که وجود تابلوهای آگهی بویژه تابلوهای تبلیغاتی و محیطی لازمهی زندگی شهری است بررسی آن ضروری به نظر می رسد. با این توصیف و لحاظ اهمیت موضوع در اینمقاله سعی شده است ضمن تبیین معیارهای مطلوب تابلوهای تبلیغاتی و معرف کاربری، با بهره گیری از مدل تحلیل فرآیند سلسله مراتبی AHP و به روشی توصیفی–تحلیلی به بررسی نقش اینگونه تابلوها در پویایی فضای شهری، در دو خیابان خیام و نوروزیان شهر قزوین بر اساس شاخص های حاصل از چارچوب نظری پژوهش مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاصل از این پژوهش بیانگر آن است که خیابان خیام شمالی با طراحی مناسبتر تابلوها و به عنوان خیابانی سرزنده و پویا نقش مؤثرتری را در جذب شهروندان نسبت به خیابان نوروزیان ایفا می کند.
کلیدواژه ها:
تابلوهای تبلیغاتی و معرف کاربری ، پویایی فضای شهری ، خیابان خیام ، خیابان نوروزیان ، تحلیل سلسله مراتبی AHP
نویسندگان
فاطمه ذوالقدر
دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی قزوین.
آزاده زینلی
دانشجوی مهندسی شهرسازی، عضو انجمن علمی شهرسازی دانشگاه پیام نور قزوین
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :