داربست های استخوانی تهیه شده با استفاده از پلیمر های طبیعی و مصنوعی و کامپوزیت پلیمر های طبیعی و مصنوعی
محل انتشار: چهارمین همایش علمی مهندسی فرآیند
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 5,157
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PROCESS04_187
تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394
چکیده مقاله:
مهندسی بافت، علمی میان رشته ای است که اساس آن مبنی بر بکارگیری داربست های پلیمری بمنظور شکل گیری سه بعدی بافت های هدف است داربست ها به عنوان یک تشکیل دهنده ی ماتریکس خارج سلولی معرفی می شوند، بطوری که یک چهار چوب مشخص برای اتصال سلول های متناسب با بافت هدف بر روی آنها تعریف میشود. میزان بالای آسیب پذیری بافت های استخوانی در سوانح مختلف، موجب شده است تا تحقیقات گسترده ای در زمینه مهندسی بافت، متوجه بافت های استخوانی گردد. در مقاله ی پیش رو نیز، به علت اهمیت بسزای بافتهای استخوانی، پلیمر های پر کاربرد طبیعی و سنتزی و کامپوزیت آنها که برای ساخت داربست های استخوانی بکار برده می شوند، به همراه ویژگی هایی که پس از تولید داربست های استخوانی مورد توجه ویژه ای قرار میگیرند مانند: استحکام فشاری (خواص مکانیکی)، سرعت تخریب پذیری، میزان تخلخل داربست و زیست سازگاری( خواص زیستی) آنها، توضیح داده شده است؛ علاوه براین، نتایجی را که ترکیب این پلیمر ها (کامپوزیت پلیمر های طبیعی و سنتزی) از خود نشان داده اند را نیز توضیح می دهیم. در داربست های طبیعی(زیستی) چسبندگی سلول ها به داربست ها کارآمدتر است و در پلیمر های مصنوعی(سنتزی) ویژگی های مکانیکی و شدت تخریب پذیری را میتوان کنترل کرد، به عبارت دیگر میتوان با تولید داربست های استخوانی حاصل از کامپوزیت پلیمرهای طبیعی و سنتزی، داربست های استخوانی با ویژگی های مطلوب تری را دراختیار داشت.
کلیدواژه ها:
مهندسی بافت استخوان ، داربست سلول های استخوانی ، پلیمرهای زیستی (طبیعی) ، پلیمر های سنتزی ( مصنوعی) ، داربست های کامپوزیتی
نویسندگان
عباس همتی
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی دانشگاه اصفهان
عبدالصالح همتی
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران، شاغل در شرکت ملی نفت ایران
امیرحسین نوارچیان
عضو هیئت علمی و دانشیار گروه مهندسی شیمی دانشگاه اصفهان
داریوش عمادزاده
عضو هیئت علمی و استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد گچساران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :