فایل کامل گزارش به فرمت PDF
جهت دریافت فایل های پیوست این گزارش بایستی عضو سیویلیکا شوید. چنانچه عضو سیولیکا هستید لطفا ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید تا بتوانید فایل ها را مشاهده و دریافت نمایید.
مشخصات نویسندگان گزارش توسعه روش اندازه گیری مقادیر بسیار ناچیز آنیون ها و کاتیون ها در آب فوق العاده خالص چرخه آب و بخار نیروگاه های حرارتی
چکیده گزارش:
یکی از مهم ترین مسائل در تمام نیروگاه های حرارتی اطمینان از خلوص آب چرخه آب و بخار نیروگاه است. برای این منظور می بایست بصورت پیوسته و منظم آمین ها و سیلیکای چرخه آب و بخار نیروگاه در قسمت های مختلف (ورودی آب به ستون تبادل یونی، خروجی آب ستون تبادل یونی، آب ورودی ، کاتیون ها، محتوای آنیون ها بویلر، آب خروجی کندانسور) کنترل شود. شناسایی و اندازه گیری ناخالصی های یونی در چرخه آب و بخار نیروگاه ها نقش اساسی و کلیدی در کنترل خوردگی تجهیزات نیروگاهی به ویژه توربین ها را دارد. اندازه گیری آنیون ها و کاتیون ها منشا اصلی آلودگی سیکل را معین میکند. کروماتوگرافی یونی مهم ترین و معمول ترین روش اندازه گیری آنیون ها و کاتیون ها می باشد که با استفاده از این روش و بدون استفاده از تجهیزات اضافی می توان با حد تشخیصی در حدود mg/lit آنیون ها و کاتیون ها را شناسایی و اندازه گیری کرد. از ویژگی های اصلی سیستم کروماتوگرافی یونی این است که با یک آنالیز در مود کاتیونی قادر است تمام انواع آمین ها و یون های فلزات خاکی، قلیائی خاکی، واسطه را اندازه گیری کند که این امر با روش های دیگر امکان پذیر نیست.از طرف دیگر با یک آنالیز در مود آنیونی قادر است نیترات، سولفات، نیتریت و فسفات را اندازه گیری کند.
کلیدواژه ها:
کد گزارش/لینک ثابت به این گزارش
کد یکتای اختصاصی (COI) این گزارش در پایگاه سیویلیکا میباشد و برای لینک دهی به این گزارش می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت گزارش در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1180692/
پیش گفتار گزارش
سالانه خسارات ناشی از خوردگی موجب صرف هزینه زیادی جهت تعویض و تعمیر تجهیزات و تأسیسات فلزی اکثر صنایع، بخصوص صنایع نفتی و نیروگاه های کشور می گردد. خوردگی در تجهیزات نیروگاه ها، نظیر بویلرها، کندانسورها و توربین ها، ازجمله مهمترین مواردی است که موجب توقف نیروگاه می شود. در این مورد خوردگی در لوله های کندانسور از مشکلات عمده یک نیروگاه می باشد، زیرا سوراخ شدن این لوله ها به دلیل خوردگی موجب نشت آب خنک کن از داخل لوله ها به درون سیکل بخار می شود، در این صورت به دلیل آلوده شدن آب مقطر و بخار درون سیکل، خسارات شدیدی به بویلر و توربین های نیروگاه وارد خواهد شد. به همین دلیل کنترل خوردگی در تجهیزات نیروگاهی نقش مهمی را در بهره برداری از نیروگاه ها خواهد داشت. برای این منظور می بایست به صورت پیوسته و منظم محتوای آنیون ها، کاتیون ها، آمین ها و سیلیکای چرخه آب و بخار نیروگاه در قسمت های مختلف (ورودی آب به ستون تبادل یونی، خروجی آب ستون تبادل یونی، آب ورودی بویلر، آب خروجی کندانسور) کنترل شود. هدف از انجام این پروژه سنجش گونه های یونی موجود در دو بخش آب بویلر و برج خنک کن نیروگاه ها به روش یون کروماتوگرافی است. کروماتوگرافی یونی مهم ترین و معمول ترین روش اندازه گیری آنیون ها و کاتیون ها می باشد که با استفاده از این روش و بدون استفاده از تجهیزات اضافی می توان با حد تشخیصی در حدود mg/L آنیون ها و کاتیون ها را شناسایی و اندازه گیری کرد. حد تشخیص روش کروماتوگرافی یونی در مود فرونشانده برای اندازه گیری مقادیر بسیار ناچیز آنیون ها و کاتیون ها در نمونه آب چرخه آب و بخار کافی نیست، در نتیجه بهینه ساختن این روش و رسیدن به حد تشخیص بسیار پایین در حدود µg/L و حتی پایین تر برای این سنجش الزامی است. در مرحله اول این پروژه سنجش یون ها به روش معمول و بدون بهینه سازی یون کروماتوگرافی انجام و نتایج آن گزارش شده است.
فهرست مطالب گزارش
(برای نمایش کلیک نمایید)طرحهای پژوهشی و مطالعاتی کشور
مدیریت اطلاعات پژوهشی
مقالات مرتبط جدید
- Effect of Mesoporosity on the Catalytic Performance of SAPO-31 in the n-Heptane Hydroconversion
- Viscosity Variation of Water-in-Oil Emulsions With Water Volume Fraction
- Investigating the cause of tube slipping in New Grippers of Coiled tubing injector head (Real Case)
- Simulation of Enhanced Heavy Oil Recovery: HistoryMatch of Water and Polymer flood at Difference Mobility Ratio
- مطالعه و تحلیل عددی اثر تقویتکننده بر روی صفحه درپوش مخزن فشار آب ١٥ بار
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این گزارش به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- بررسی فرآیندهای بازیافت گاز همراه میادین نفت و فلر به منظور تولید برق در ایران
- تامین الزامات استقرار استاندارد ISO/IEC ۱۷۰۲۵-۲۰۱۷ در آزمایشگاه تحقیقاتی الکتروشیمی و جداسازی
- آینده پژوهی در روغن های صنعتی و روانکارهای مورد استفاده در صنعت برق
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این گزارش به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.