سال انتشار: 1393
کد COI مقاله: NCGTSD01_611
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 1,146
فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 24 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله کاربرد مدل QSPM- SWOT درتدوین استراتژی توسعه گردشگری (نمونه مورد مطالعه شهر توریستی سرعین)
چکیده مقاله:
امروز صنعت گردشگری به عنوان یکی ازگسترده ترین صنعت خدماتی جهان و تاثیرگذارترین مولفه در توسعه و رشد اقتصادیدرجهان به شمارمی رود. و به عنوان منبع مهم رونق اقتصادی درحوزه های اشتغالزائی، افزایش درآمدهای ارزی، کاهش فقر وتوسعه تعاملات اجتماعی محسوب میشود. ولی درایران به دلایل مختلفی هنوز نتوانسته جایگاه واقعی خود را پیدا کند. از این رو باتبدیل شدن صنعت گردشگری به عنوان یک نیاز و تبلور آن به عنوان بزرگترین صنعت خدماتی دنیا و از طرفی تخصصی شدنگردشگری این فرصت را فراهم کرده تا هر منطقهای با بهره جستن از منافع حاصل ازگردشگری به توسعه امیدوار باشد. اما در اینمیان شهر سرعین به عنوان یکی از قطب های گردشگری در سطح ملی و بین المللی علی رغم برخورداری از قابلیت های بالقوهطبیعی به دلایلی نتوانسته متناسب با این قابلیت ها و توانایی ها، صنعت گردشگری خود را متحول ساخته و جایگاه واقعی خود راپیدا کند. هدف این مطالعه بررسی مزیت ها و محدودیت های توسعه گردشگری شهر توریستی سرعین و انتخاب استراتژی مناسبدر جهت توسعه و تدوین راهبردهای مناسب با توانائیها و قابلیتهای منطقه میباشد. لذا این پژوهش براساس مدل، ترکیبی ازتحلیل استراتژیک سوات SWOT و مدل برنامه ریزی کمی استراتژی QSPM میباشد نوع تحقیق توصیفی- تحلیلی بوده و از نظرروش، کتابخانهای و پیمایشی مبتنی بر پرسشنامه می باشد که به بررسی یافته های مطالعات کتابخانه ای و نتایج یک بررسیمیدانی از طریق توزیع پرسشنامه بین مردم وگردشگران و همچنین مصاحبه با کارشناسان حوزه گردشگری پرداخته است. تحلیلحاصل ازنتایج مدل سوات نشان میدهد که نقاط قوت برنقاط ضعف منطقه و همچنین فرصت های منطقه برتهدیدهای پیش رو درماتریسهای مربوطه غلبه داشته، لذا موقعیت استراتژیک منطقه مورد مطالعه در ناحیه اول نمودار تعیین می گردد که متناسب باآن، استراتژی های تهاجمی (SO) انتخاب خواهند شد. همچنین جدول اولویت بندی استراتژی های انتخاب شده از QSPM و نتایجحاصل از ماتریسها وامتیاز نهائی استراتژی های منتخب بیانگر آنست که از بین 6 استراتژی برگزیده، استراتژی SO2 یعنی تاکید بر توسعه گردشگری فرهنگی- ورزشی با امتیاز جذابیت 6/369 از اولویت بالائی نسبت به سایراستراتژی ها برخوردار بوده و دارای اهمیت زیادی میباشد. همچنین استراتژی WO4 یعنی توجه و تدوین برنامه های حمایتی از سرمایه گذاران و بخش خصوصی جهت تبدیل گردشگری فصلی به گردشگری پایدار با امتیاز 5/835 و استراتژی SO5 یعنی بهسازی زیرساخت های سیستم حمل و نقل و جادههای منتهی به منطقه و بسترسازی برای ایجاد خطوط حمل و نقل هوایی با امتیاز 5/326 به ترتیب بالاترین امتیاز جذابیت را در بین شش استراتژی منتخب به خود اختصاص دادهاند، و استراتژیهای ST1 تاکید بر توسعه امکانات خدماتی - بهداشتی، SO12 پیاده سازی سیستم مدیریت فناوری اطلاعات جهت معرفی جاذبه های گردشگری منطقه، SO1 استفاده مناسب و هدفمند از مهمترین فرصت و نقطه قوت منطقه یعنی چشمه های آبگرم جهت ایجاد مراکز تخصصی آبدرمانی در رده های بعدی قرار گرفته اند.
کلیدواژه ها:
گردشگري، شهرسرعين، برنامه ريزي، تحليل SWOT ، مدل QSPM
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/357233/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:ناطق درآبادی، ناصر،1393،کاربرد مدل QSPM- SWOT درتدوین استراتژی توسعه گردشگری (نمونه مورد مطالعه شهر توریستی سرعین)،اولین کنفرانس ملی جغرافیا، گردشگری ، منابع طبیعی و توسعه پایدار ،تهران،،،https://civilica.com/doc/357233
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1393، ناطق درآبادی، ناصر؛ )
برای بار دوم به بعد: (1393، ناطق درآبادی؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود ممقالهقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
نظرات خوانندگان
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی تاثیرات متقابل حمل و نقل شهری و نظام کاربری زمین
- تاثیر بافت کالبد سوپربلوک های گلچینان مجموعه تاریخی شهر یزد بر خوانایی آن
- بحثی پیرامون مسکن قابل استطاعت
- بررسی فرآیند گزینش و استخدام کارکنان درمدیریت منابع انسانی
- بررسی پارک های امروزی در تطابق با الگوی باغ ایرانی و ارائه این الگو در نظام شهرهای جدید(نمونه موردی بوستان گفتگو تهران)
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی نقش دیجیتال مارکتینگ و رسانه های مجازی در توسعه و بهبود مشاغل گردشگری
- بررسی پتانسیل گرشگری غذایی بومی و سنتی و تاثیر آن در توسعه ی کارآفرینی و گردشگری ایران
- توسعه ملی جمهوری اسلامی ایران با تبیین بازتاب های موقعیت ژئوپلیتیکی
- گردشگری دینی و مذهبی
- نقش عوامل ژئومورفولوژیک در توسعه فیزیکی شهر بیجار با تاکید بر برنامه ریزی محیطی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.