بررسی سیستم های آبیاری فضای سبز شهری با رویکرد بهینه سازی مصرف آب در جهت توسعه پایدار (نمونه موردی ناحیه 1 منطقه هشت شهرداری مشهد مقدس)
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,086
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
URBANPLANING06_200
تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1394
چکیده مقاله:
رشد صنعت و افزایش جمعیت شهرها، مسائل بهداشتی و تامین حداقل هوا و اکسیژن مورد نیاز، مناطق متراکم شهری را با مشکل مواجه ساخته است. این موضوع با رشد رو افزون جمعیت و نیاز به اسکان و انبوه سازی باعث گردیده که سهم فضای سبزدر شهرها به شکل قابل ملاحظه ای کاهش یابد. مهمترین پارامتری که برای افزایش کمی و کیفی فضای سبز باید به آن توجهداشت، کمبود منابع بی در دسترس است. بحران کم آبی در دشت مشهد و از بین رفتن سفره های زیرزمینی هر روز ابعاد بدتری بهخود می گیرد و مطابت هشدار کارشناسان اگر برداشت آب در مشهد با همین شدت ادامه پیدا کند تا 60 سال ینده دیگر ذخایر آبزیر مینی تمام می شود. همچنین آمار نشان می دهد در کشور ایران 89 درصد آب به کشاورزی، 3 درصد به صنعت و تنها 7 درصدبه استف ده شرب اختصاص می یابد در حالیکه در دیگر کشورهای دنیا 70 درصد مصرف آب به کشاورزی اختصاص دارد. با وجودچالش اساسی آب در خراسان رضوی از مجموع 850 هزار هکتار اراضی زراعی و باغی استان تنها از سال 69 تا 89 یعنی در مدت20 سال فقط 97 هزار هکتار از این اراضی به سیستم نوین آبیاری مجهز شده است و طی 3 سال اخیر 11 هزار هکتار دیگر نیز به آناضافه شده است، اما هنوز بر اساس آبیاری سنتی و غرقابی متاسفانه 60 تا 65 درصد آب در این بخش همچنان هدر می رود. روشهای مختلفی برای جلوگیری از اتلاف آب وجود دارد و همانطور که گفته شد استفاده از روش های نوین آبیاری است. یکی از اینروش های آبیاری تحت فشار می باشد که از اهمیت زیادی برخوردار است. این پژوهش از نوع تحلیل- توصفی می باشد که با بازدید میدانی به بررسی میزان اضافه برداشت آب نسبت به حالت آبیاری تحت فشار در معابر سطح مورد مطالعه، که محدوده موردمطالعه اداره ناحیه 1 شهرداری منطقه 8 می باشد، به بررسی در این خصوص پرداخته است. به منظور بررسی اقلی و هواشناسیمنطقه و بهره گیری از اطلاعات مربوط در طرح، خصوصیات اقلیمی و هواشناسی شهرستان مشهد در بخش مطالعات اقلیم منطقهمورد مطالعه و تجزیه و تحلیل قرار گرفته که در آن از روش دو مارتن است شده شده است. در ادامه پژوهش در مورد اختلاف سیستمایده آل و واقعی بحث شده و سعی کرده ایم عوامل موثر در این اختلاف را مورد بررسی قورار دهیم تا بتوانیم نتایجی در زمینهنمودار ارائه کنیم.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رضا ناظران
کارشناسی ارشد عمران گرایش سا ه مدرس دانشگاه صنعتی سجاد مشهد (شهرداری مشهد)
ساناز محمدزاده
دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک گرایش مراحی کاربردی دانشگاه فردوسی مشهد(شهرداری مشهد)
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :