بررسی تاخیرات در پروژه های عمرانی سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 663

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICESCONF01_306

تاریخ نمایه سازی: 11 اردیبهشت 1394

چکیده مقاله:

تاخیر افزایش زمان اجرای پروژه نسبت به زمان تعیین شده در قرارداد می باشد. اکثر پروژه های عمرانی در دوره اجرایی خود باتاخیر مواجه هستند که موجب افزایش هزینه های اجرایی و تاخیر در زمان بهره برداری می گردد. برسی دلایل تاخیر و ارائهراهکار برای به حداقل رساندن تاخیرات کمک فراوانی به جلوگیری از هدر رفتن منابع مالی و همچنین کوتاه کردن زمانبهره برداری می نماید. بر اساس گزارشات سازمان برنامه و بودجه، بیشترین سهم بودجه عمرانی کشور به استان خوزستاناختصاص داده می شود. بنابراین بررسی تاخیرات پروژه ها و ارائه راهکار ، کمک شایانی به هدر رفتن منابع مالی می نماید. دراین تحقیق پروژه های استخر و کلینیک توانبخشی اداره بنیاد شهید و امور ایثارگران مورد بررسی قرار گرفتند. مدت زمانتاخیر این پروژه ها به ترتیب 30 ماه و 22 ماه بوده است. از عوامل مدثر بر تاخیر در زمان بهره برداری از پروژه، 24 علتشناسایی شد. این عوامل در 4 گروه کارفرما، مشاور، پیمانکار و شرایط آب و هوایی و سایر عوام قرار گرفتند. به هر کدام ازعوامل تاخیر مجدد در پرسشنامه توسط 50 نفر از کارشناسان درطیف امتیازدهی 1 تا 5 نمره داده شود. نتایج حاصل از نظرسنجی توسط نرم افزار spss 18 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج بدست آمده از این نرم افزار نشان داد که از میان 4 گروه مورد مطالعه، علتهای تاخیر مریوط به کارفرما بیشترین سهم را بدست آورد و علتهای تاخیر مربوط به گروه شرایط آب و هدایی و سایر موارد کمترین سهم را داشته است. از میان علتهای مورد مطالعه در گروه کارفرما، عدم تامین منابع مالی بیشترین تاثیر را در ایجاد تاخیر دارد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

احمدرضا بلک

گروه مهندسی مدیریت ساخت، پردیس علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی بروجرد، ایران- گروه مهندسی مدیریت ساخت، واحد بروجرد، دانشگاه آزاد اس

کاظم حمادی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر

آرش ادیب

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :