بررسی مبانی و تعیین اجزای کاهش خطرپذیری مدیریت بحران

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 765

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SCIENC01_159

تاریخ نمایه سازی: 25 فروردین 1394

چکیده مقاله:

خطرپذیری ارتباط نزدیکی با روند توسعه دارد و نبود نظامات مناسب، آن را تشدید می کند، توسعه متوازن وقوع و یا خسارات را کاهش می دهد. دولت ها و سازمان ها تلاش بی وقفه ای برای مدیریت خطرپذیری و بازسازی مناطق دارند.مخاطرات به دلیل فرآیندهای بیولوژیکی، زمین ساختی، زمین لرزه ای یا هواشناسی به وجود می آیند. مدیریت خطرپذیری سطح یک خطر مشخص را شناسایی و با توجه به منافع و هزینه ها به کاهش و مقابله با آن می پردازد. آمادگی نسبی حتینیز شرایط متفاوتی ایجاد می کند و برای حفظ آن باید از تمام وقایع فاجعه درک صحیح و کاملی داشته باشیم. فاجعه و آمادگی مردم در هر سطح باشد، راهی برای سازگاری وجود دارد. جهت ساماندهی اقدامات، باید بدانیم دلیل مهم سازگاری مردم با شرایط غیرعادی قابل ملاحظه نبودن سنگینی بلایا در مقایسه با انسان ها و منابع مادی باقیمانده است. کاهشخطرپذیری مدیریت بحران از لحاظ زمانی در 3 سطح قبل(پیش گیری و حفظ آمادگی)، حین(مقابله، امداد و نجات) و بعد(بازسازی و ساماندهی) از بحران قابل تقسیم بندی است. فعالیت های مدیریت خطرپذیری در پنج فاز برنامه ریزی، پیشگیری و کاهش اثرات، آمادگی، واکنش و بازسازی تقسیم بندی می شود که هر یک از این فازها با زمان وعملکرد انواع وضعیت های اضطراری و بحران ها مرتبط بوده و اجزای کاهش خطرپذیری بر پایه این فازها بنا می گردد.

نویسندگان

داود داروغه

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، گروه مهندسی عمران-کارشناسی ارشد مهندسی و مدیریت ساخت، شوشتر، ایران

مهدی مهدوی عادلی

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، گروه مهندسی عمران -کارشناسی ارشد مهندسی ومدیریت ساخت، شوشتر، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :