ویژگی های کارآفرینی مدیران با عملکرد سازمانی آن ها (مطالعه موردی: شرکت های حمل نقل جاده ای داخلی کالا استان آذربایجان غربی)
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 930
فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NFEINBO01_003
تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1393
چکیده مقاله:
محقیقین در تحقیق حاضربه مطالعه ارتباط بین خصوصیات کارآفرینی مدیران با عملکرد شرکتی آن ها در شرکت های حمل نقل داخلی کالا استان آذربایجان غربی پرداخته اند. کارآفرینی فرآیند یا مفهومی است که در طی آن فرد کارآفرین با ایده های نو و خلاق و شناسایی فرصتهای جدید، با بسیج منابع به ایجاد کسب و کار و شرکتهای نو، سازمانهای جدید و نوآور رشد یابنده مبادرت می ورزد . این امر توام با پذیرش خطرات است. به طور کلی ویژگیهایی که با کارآفرینی مرتبط هستند و آن را از خوداشتغالی و سایر فعالیتهای تولید درآمد جدا می سازند عبارتند از : مالکیت و کنترل، تصمیم گیری، انتخاب و گزینش، خطرپذیری، نوآوری و حل مسأله، فرصت یابی، انگیزش و فرصت برای رشد و توسعه. اگر این ویژگی ها بخشی از ساختار روانی و شخصیتی افراد کار آفرین باشند در این حالت آن ها می توانند عملکرد سازمانی بهتری داشته باشند. اهداف این تحقیق عبارتند از: شناخت ویژگی های کارآفرینی و توانمندی مدیران حمل نقل جاده ای و محیط صنعت حمل و نقل جاده ای استان آذربیجانغربی. روش تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی بوده وداده های تحقیق از 56 نفری مدیران و معاونین شرکت های حمل نقل جاده ای داخلی کالا استان آذربایجان غربی بصورت سرشماری تصادفی طبقه ای بدست آمده است. برای گردآوری داده از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است که ضریب پایایی آن 89/0 برآورد شده است. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق نرم افزار SPSS صورت گرفت و نتایج بدست آمده از مقاله نشان داد که بین ویژگی های کارافرینی(شامل توفیق طلبی و نوآوری) مدیران شرکت های حمل نقل جاده ای داخلی کالا استان آذربایجان غربی با عملکرد سازمانی آن ها رابطه مستقیم و مثبت وجود دارد. و بین استقلال طلبی مدیران شرکت های حمل نقل داخلی کالا استان آذربایجان غربی با عملکرد سازمانی آن ها رابطه معکوس وجود دارد. همچنین عمکرد سازمانی بیشتر از هر متغیر دیگری از نوآوری مدیران تاثیر می پذیرفت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حبیب ولی زاده
دکترای مدیریت بازرگانی – دانشگاه جامع علمی کاربردی جهاد دانشگاهی ارومیه
شیوا حبیب زاده
کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی– دانشگاه جامع علمی کاربردی جهاد دانشگاهی ارومیه
ولی اله بدلی
کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی
مختار خندانی
کارشناس ارشد مدیریت
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :