همسانه سازی توام ژن های دفنسین و کیتیناز کایمری در سازه بیانی گیاهی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 942

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CIGS13_0601

تاریخ نمایه سازی: 7 بهمن 1393

چکیده مقاله:

بیماری های قارچی از جمله عوامل مهمی هستند که کشت و توسعه گیاهان مختلف در سراسر دنیا را مورد تهدید قرار می دهند. استفاده از روش های نوین فناوری زیستی و مهندسی ژنتیک قادر است با انتقال هدفمند ژن های مفید و خاص به گیاهان، آنها را در برابر طیف وسیعی از قارچ های بیماریزا مقاوم گرداند. هدف از این تحقیق ساخت سازه بیانی شامل cDNA ژن دفنسین جدا شده از گیاه تربچه cDNA و (Raphanus sativus)ژن کیتیناز 42 جدا شده از قارچTrichoderma atrovirideبه همراه دمین اتصال به کیتین با منشا باکتری Serratia marsescense می باشد که در صورت انتقال توام دو ژن، قادر خواهد بود با از بین بردن همزمان غشای پلاسمایی و کیتین دیواره سلولی قارچ مهاجم، گیاه را در برابر آن مقاوم سازد. بدین منظور در ابتداcDNAژن دفنسین در ناقل بیانیpBI121 به جای ژن gusتحت کنترل پیشبرCaMV 35Sو عوامل ختم رونویسیNOSقرار داده شد. در مرحله بعد کاست کامل بیانی ژن کیتینازکایمری شامل پیشبر cDNAژن کیتینازکایمری و عوامل ختم رونویسیکه قبلا در سازهpJETMZ1 همسانه سازی شده بود، در پائین دست کاست بیانی ژن دفنسین در جایگاه شناسایی آنزیمEcoRI قرار گرفت. در نهایت حضور توام و مستقیم هردوژن توسط واکنش زنجیره ای پلیمراز وهضم آنزیمی مورد تائید واقع شدند. از سازه ساخته شده در این تحقیق می توان جهت انتقال ژن های مذکور به گیاهان مختلف جهت تولید گیاهان تراریخته مقاوم در برابر قارچ های بیماری زا استفاده کرد

کلیدواژه ها:

نویسندگان

نسیم زرین پنجه

پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، تهران، ایران

محبوبه ضیایی

پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، تهران، ایران

محمدرضا زمانی

پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، تهران، ایران

مصطفی مطلبی

پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Esfahani K., Motallebi . and Zamani M.. (2012). Construction of ...
  • Boraston, A.B., Bolam D., Gilbert H., Davies G. (2004). C ...
  • Gruber S., Seidle-Seciboth V. (2012).Self Vversus non-self fungal cell wall ...
  • Theis, T., and Stahl, U. (2004) Antifungal proteins: targets, machniams ...
  • Tossi, A., Sandri, L, and Giangaspero, A. (2000) .Amphipathic, alpha-helical ...
  • نمایش کامل مراجع