دانش ملکولی نقطه عطفی در مهار بیماری های ناقل دار با اختلال در سیستم انتقال ناقل

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 437

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_2690

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

ناقلین بیماری های گیاهی نقش عمدهای درانتقال پاتوژن ها و اپیدمی این بیماری ها دارند. روش های متداول کنترلبیماری های گیاهی که با ناقلین منتقل میشود عمدتا بر روی کنترل جمعیت ناقل قبل از انتقال بیماری و یا کنترلپاتوژن پس از شروع آلودگی تمرکر نمودهاند. رویکرد جدید نگاهی متفاوت به استراتژی های متداول دارد. این رویکرد رابطهپاتوژن و ناقل را مورد هدف قرار میدهد. عدم وجود دانش فنی کافی از رابطه ناقل و پاتوژن از دلایل اصلی عدم استفاده ازاین استراتژی تا کنون بوده است. مهمترین ناقلین بیماری های گیاهی حشرات هستند. حشرات ناقل مکانیسم هایمتفاوتی برای انتقال بیماری ها دارند. برخی از پاتوژن ها پس از ورود به بدن ناقل یک سیکل کامل چرخش در بدن حشرهرا طی مینمایند تا آماده انتقال به میزبان جدید از طریق بزاق حشره گردند. برخی دیگر از پاتوژن ها ممکن است درسیستم گوارش حشرات در بخشهای خارجی تر استقرار پیدا کرده و منتظر انتقال باشند. در هر کدام از این شرایطواکنشهای ملکولی بین پاتوژن و ملکولهای درون همولنف حشره، شامل کربوهیدراتها، پروتئین ها و آنتی بادی ها نقشتعیین کننده ای در موفقیت یا عدم موفقیت انتقال پاتوژن به میزبان جدید دارد. تداخل در این مکانیسم میتواند مانع ازانتقال بیماری توسط ناقل گردند. تکنیک های ملکولی این امکان را به ما میدهد تا با کشف نقاط حساس و کلیدی اینفرایند نسبت به اختلال در سیستم انتقال بیماری اقدام نمائیم. شناسائی تهدید های احتمالی آینده و مطالعه مکانیسم های مربوطه برای تهدید های بلقوه میتواند ضامن موفقیت در برنامه ریزی پدافند غیر عامل گردد.

کلیدواژه ها:

بیماری های گیاهی ، ناقل ، اختلال در سیتم انتقال ، دانش ملکولی

نویسندگان

مجید عسکری سیاهوئی

استادیار پژوهش، بخش تحقیقات گیاهپزشکی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Caserta R, et al. 2010. Expression of Xylella fastidiosa fimbrial ...
  • Chatterjee S, et al. 2008. Living i two worlds the ...
  • Hurwitz et al. 2011. Paratransgenic Control of Vector Borne Diseases. ...
  • Nabil, K., Arash. Rashed and R. P. P. Almeida 2012. ...
  • Nault, L. R. 1997. Arthropod transmission of plant viruses: a ...
  • Purcell, A. H. 1982. Insect vector relationships with procaryotic plant ...
  • Weintraub, P. G., and L. Beanland. 2006. Insect vectors of ...
  • نمایش کامل مراجع