بررسی تغییرات محتوای پروتئین، پلی فنل اکسیداز و لیزین در رقمهای حساس و مقاوم به قارچ فوزاریوم در گندم نان طی مرگ برنامهریزی شده در اثر تیمار با اسید سالیسیلیک
محل انتشار: همایش ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 803
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCPDA01_1721
تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393
چکیده مقاله:
گندم یکی از عوامل مهم در زنجیره غذایی میباشد که تحت تاثیر انواع تنش های مختلف محیطی میباشد. مرگ برنامه ریزیشده سلول یک روند طبیعی در تکامل و تمایز بافت های گیاهی می باشد و منجر به مقاومت در برابر عوامل محیطی تنش زا مانند پاتوژن می شود. مطالعه محتوای پروتئین، آنزیم های آنتی اکسیدان مرتبط با مقاومت در برابر پاتوژن که منجر به فعالیت های بیوشیمیایی از جمله سنتز سوبستراهایی مانند اسید سالیسیلیک میباشد، یک امر مهم می باشد و از آنجایی که سالیسیلیک اسید یک مولکول علامت دهی کلیدی در مقاومت به بیماریهای القا شونده توسط پاتوژن می باشد، بنابراین آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار انجام گرفت. به این منظور دو رقم چمران (مقاوم به فوزاریوم) و فلات (حساس به فوزاریوم) با اسید سالیسیلیک در غلظت های 2.5، 5، 10 میلی مولار تیمار شد و نمونه برداری 0، 8 و 12 ساعت بعد از تیمار انجام گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که میزان پروتئین کل، پلی فنل اکسیداز و لیزین در هر دو رقم با افزایش غلظت اسید سالیسیلیک افزایش یافته است، اما میزان افزایش در رقم مقاومچمران بیشتر از رقم حساس فلات بود، بطوریکه اثر متقابل رقم، غلظت اسید سالیسیلیک و زمان در مورد محتوای پروتئین در سطح احتمال (P≤0.05) و در پلی فنل اکسیداز و لیزین در سطح احتمال (P≤0.01) معنی دار شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شیوا حمیدزاده مقدم
دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی در کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی
سدابه جهانبخش گده کهریز
عضو هیت علمی دانشگاه محقق اردبیلی
علی عبادی
عضو هیت علمی دانشگاه محقق اردبیلی
لیلا فراورده
عضو هیات علمی بخش تحقیقات آفت کش ها
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :