تعیین غلظت های مناسب ازت و عناصر کم مصرف روی،آهن و منگنز در کود آبیاری گندم

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 461

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDA01_0091

تاریخ نمایه سازی: 12 دی 1393

چکیده مقاله:

این آزمایش در ایستگاه تحقیقات کشارزی و منابع طبیعی مشهد و در طی سالهای 87 الی 88 اجرا شد. آبیاری و کوددهی از طریق سیستم آبیاری بارانی کلاسیک ثابت انجام گردید. آزمایش در قالب طرح نواری پیاده شد. تعیین غلظت های ازت و عناصر کم مصرف در داخل هر پلات با استفاده از قوطی های جمع آوری آب که در وسط هر پلات قرار داشت انجام گرفت. کود های مصرفی در این طرح شامل ازت، آهن، روی و منگنز بود که در تیمار T1 صورت مصرف خاکی و در بقیه تیمارها در تانک کود حل و از طریق ونتوری به سیستم تزریق می گردید. تیمار های آزمایش بر اساس فاصله از لوله اصلی انتخاب و عبارت بودند از: T1= مصرف خاکی ازت و عناصر کم مصرف T2= فاصله 45/6 متر T3= فاصله 4/5-3 متر T4= فاصله 3-1/5 متر T5= فاصله 1/5-0 متر از لوله اصلی آبیاری. نتایج این آزمایش نشان داد عملکرد کاه گندم و غلظت آهن در کاه در سطح پنج درصد تحت تاثیر تیمارهای کودی قرار گرفت به طوریکه تیمار T5 با عملکرد 10400 کیلوگرم در هکتار و با مقدار آهن 85 میلی گرم بر کیلو گرم بالاترین و تیمار T2 با عملکرد 8589 کیلو گرم در هکتار وبا مقدار آهن 70/3 میلی گرم بر کیلو گرم پایین ترین میزان را به خود اختصاص دادند. هرچند عملکرد دانه گندم تحت تاثیر تیمارهای کودی قرار نگرفت ولی میانگین های مربوط به عملکرد دانه نشان داد تیمار T5 با عملکرد 4799 کیلو گرم در هکتار بالاترین و تیمار T1 با عملکرد 4007 کیلو گرم در هکتار پایین ترین عملکرد دانه گندم را به خود اختصاص دادند.

نویسندگان

سیدمجتبی نوری حسینی

دانشجوی دکتری خاکشنا سی دانشگاه فردوسی مشهد و عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

سیده پریا نوری حسینی

دانشجوی معماری دانشگاه خیام مشهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :