سال انتشار: 1386
محل انتشار:
دومین همایش مقابله با سوانح طبیعی
کد COI مقاله: GEODM02_136
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 3,034
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 11 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی پدیده خشکسالی با استفاده از تحلیل داده های بارش، منطقه مورد مطالعه: 48 سال داده های بارش شهرستان زنجان
چکیده مقاله:
از 40 نوع بلایای موجود در جهان 31 نوع آن در کشور ما روی میدهد که خشکسالی به واسطه شدت فراوانی و گستره تحت پوشش مهمترین آنها می باشد . خشکسالی حالتی نرمال و مستمر از اقلیم است ونه واقعه ای تصادفی و نادر. در واقع خشکسالی یک اختلال موقتی است و با خشکی تفاوت دارد چرا که خشکی صرفا محدود به مناطقی با بارندگی اندک است و حالتی دایمی از اقلیم می باشد. درمجموع خشکسالی عبارت است از یک دوره ممتد کمبود بارش که منجر به صدمه زدن به گیاهان و کاهش عملکرد می شود و از ا ین رو جزء بلایای طبیعی نامحسوس است. با توجه به زمینه فعالیتهای محققان رشته های مختلف، تعاریف ویژه ای از خشکسالی ارائه شده که در نهایت موجب طبقه بندی و تفکیک این پدیده شده است. هواشناسان، خشکسالی را بارش کمتر از حد معمول که منجر به تغییر الگوی آب و هوایی می گردد، تعریف کرده ا ند. بنابراین خشکسالی از نظر هواشناسی اساس به حالتی از خشکی ناشی از کمبود بارندگی اطلاق می شود. در این مقاله با توجه به تعریف هواشناسان از خشکسالی ، روش تحلیل داده های بارندگی برای 48 سال داده های بارندگی شهرستان زنجان مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج این مطالعه نشان می دهد که مجموع سالیانه داده های بارندگی کاهش محسوسی داشته به نحوی که از 623/8 میلیمتر در سال 1956 میلادی به 354/9 میلیمتر در سال 2003 میلادی رسیده است. همچنین نوسانات شدید بارندگی درمقیاسهای روزانه، فصلی و سالانه در داده های 48 ساله بارش شهرستان زنجان دیده می شود.
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا GEODM02_136 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/31505/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:صفدری، زهره و جودکی، غلامرضا،1386،بررسی پدیده خشکسالی با استفاده از تحلیل داده های بارش، منطقه مورد مطالعه: 48 سال داده های بارش شهرستان زنجان،دومین همایش مقابله با سوانح طبیعی،تهران،https://civilica.com/doc/31505
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1386، صفدری، زهره؛ غلامرضا جودکی)
برای بار دوم به بعد: (1386، صفدری؛ جودکی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :- صفدری, علی اکبر, تحلیل کمی شدت, تداوم, فراوانی و گستره ...
- خزایی, م, پیش بینی شدت خشکسالی و کمبود جریان (مطالعه ...
- عربی, زهرا, تحلیل و ارائه الگوهای سینوپتیکی بارشهای جدید و ...
- مسعودیان, سید ابوالفضل, بررسی نظام تغییرات مجموع بارش سالانه در ...
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
کدام مقالات به این منبع استناد نموده اند
بر اساس سیستم تحلیلی استنادات مقالات، تاکنون برای نگارش 1 مقاله استفاده شده است.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- مطالعه و معرفی قابلیت های ژئوتوریستی استان سیستان و بلوچستان
- بررسی توانمندیهای ژئوتوریستی و طبیعت گردی در استان آذربایجان شرقی با استفاده از مدل مدیریت استراتژی swot
- تعیین محل مناسب سکونتگاه های روستایی بر اساس نقش عوامل طبیعی، مورد مطالعه شهرستان زنجان
- رتبه بندی پایانه های پوز فروشگاهی با استفاده از مدل ترکیبی SERVQUAL، AHP، TOPSIS و DEA
- مقایسه مدل های کسب وکار به عنوان کلیدی ترین عامل در موفقیت استارتآپ ها
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- پایش مکانی خشکسالی با استفاده از شاخص VHI حاصل از داده های سنجنده MODIS - مطالعه موردی: استان تهران
- بررسی دلایل اقلیمی خشکیدگی جنگل های بلوط زاگرس با استفاده از اندازه گیری پارامترهای پهنا و ویژگی های آوندی حلقه های درختی
- طغیان آفات برگخوار نوظهور درختان و درختچه های جنگلی زاگرس شمالی و مرکزی: پیامد تغییرات آب و هوایی
- بانک آب: فرایندی جدید برای احیای حکمرانی آب در ایران
- بررسی تحقیقات خشکسالی در ایران
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- اطلس هواشناسی- جاده ای بزرگراه های کشور
- بررسی لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور (۱۸ . بخش هواشناسی)
- خلاصه مدیریتی بررسی تطبیقی و تقنینی بحران آلودگی هوا در کلان شهرهای کشور
- بررسی تطبیقی و تقنینی بحران آلودگی هوا در کلان شهرهای کشور (۴ . مبارزه با بحران آلودگی هوا از طریق کاهش انتشار آلاینده ها از منابع اصلی: تحلیل هزینه فایده و طراحی نظام مالی)
- بررسی تطبیقی و تقنینی بحران آلودگی هوا در کلان شهرهای کشور (۳ . اصلاح قوانین و مقررات کنترل آلودگی هوا با هدف افزایش اثربخشی)
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.