اثرمصرف کود سیلیسیوم بر انتقال مجدد ماده خشک و عملکرد دانه ژنوتیپهای اصلاح شده برنج

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 583

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_1177

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی تاثیر مصرف مقادیر کود سیلیسیوم بر انتقال مجدد ماده خشک و عملکرد دانه ارقام اصلاح شده برنج، آزمایشی در بهار سال 1392 در مزرعه پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان به صورت کرتهای خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار با سه سطح کود سیلیسیوم (صفر، 100 و 200 کیلوگرم در هکتار) و شش رقم برنج (خزر، گوهر، سپیدرود، درفک، دیلم و کادوس) انجام گرفت. نتایج نشان داد که بین ارقام مختلف برنج برای صفات مربوط به انتقال مجدد و عملکرد دانه اختلاف معنیداری وجود داشت. بین سطوح کود سیلیسیوم نیز برای این صفات عملکرد دانه اختلاف معنیداری وجود داشت، اما اثر متقابل بین سطوح کود سیلسیوم و ارقام برنج بر مولفه های انتقال مجدد و عملکرد دانه غیر معنیدار بود. بیشترین مقدار انتقال مجدد ماده خشک در رقم خزر (419/5 گرم در مترمربع) مشاهده شد. بیشترین میزان انتقال مجدد و کارایی انتقال مجدد ماده خشک در تیمار 200 کیلوگرم در هکتار کود سیلیسیوم (به ترتیب 440/5 گرم در مترمربع و 36/5 درصد) مشاهده شد. میزان عملکرد دانه در تیمارهای صفر، 100 و 200 کیلوگرم سیلیسیوم در هکتار به ترتیب 5382، 5490 و 5590 کیلوگرم در هکتار بود. در بین ارقام مختلف برنج نیز بالاترین عملکرد دانه در رقم گوهر ( 6006 کیلوگرم در هکتار) بدست آمد که به نظر میرسد فتوسنتز جاری نقش بیشتری در پر شدن دانه این رقم داشت. به طور کلی به نظر میرسد که مصرف کود سیلیسیوم ( 200 کیلوگرم در هکتار) باعث افزایش مولفه های انتقال مجدد و افزایش عملکرد دانه در ارقام اصلاح شده میگردد.

کلیدواژه ها:

برنج ، سیلیسیوم و کارایی انتقال مجدد

نویسندگان

محدثه حیدری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان

مسعود اصفهانی

دانشیار دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان

علی اعلمی

استادیار دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ahmadi, A., A. S i uosim ardehand H. Zali. (2004). ...
  • C hauanbing, W ., M. Goufang and J. Zhogato. 1999. ...
  • _ T., M. Sugawara and S. Takatu, S., 2000. Shading ...
  • _ H., Z. Tahmasbi Sarvestani and M. Nasiri. 2003. Remobil ...
  • _ Kamkar, A. M. Mahdavi Damghani, F. Abbasi and H. ...
  • نمایش کامل مراجع