مدلسازی عملکرد سویا تحت برهمکنش دزهای علفکش ایمازاتاپیر و تراکم علف هرز گاوپنبه

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 461

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_1166

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

آزمایشی در قالب فاکتوریل بر پایه طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در سال 1392 انجام شد. فاکتورها تراکم گاوپنبه در چهار سطح (0، 5، 10 و 15 بوته در متر مربع) و دز ایمازاتاپیر در پنج سطح (0، 0/25، 0/5، 0/75 و 1 لیتر در هکتار) بودند. با ادغام مدل استاندارد واکنش به دز با مدل هذلولی مستطیلی، مدل ترکیبی بدست آمد که قادر به توصیف عملکرد سویا و پیشبینی افت عملکرد در رقابت با تراکمهای گاوپنبه و دزهای ایمازاتاپیر بود. بر اساس پیشبینی مدل ترکیبی در شرایط عدم کاربرد علفکش، تراکمهای 5، 10 و 15 بوته بر متر مربع گاوپنبه، بترتیب باعث کاهش 29، 45 و 55 درصدی عملکرد دانه شدند. کاربرد نصف دز توصیه شده علفکش در تراکم 5 بوته در متر مربع گاوپنبه، عملکرد را 6% کاهش داد، اما با افزایش تراکم گاوپنبه به 10 و 15 بوته بر متر مربع، کاهش عملکرد به ترتیب به 11 و 16 % رسید. مدل ترکیبی، پارامترهای عملکرد سویا در شرایط عاری از علف هرز، قدرت رقابتی علف هرز در تیمار بدون مصرف علفکش، دز مورد نیاز برای 50% کاهش قدرت رقابتی علف هرز و شیب منحنی پاسخ به دز را بترتیب، 2361 کیلوگرم در هکتار ، 0/08، 0/34 لیتر در هکتار و 4/7 پیش بینی نمود.

نویسندگان

مریم مدانلو

دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

رحمت عباسی

عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

ایراندخت منصوری

عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - زینی، ا.، احتشامی، _ 1382. یست شناسی و کنترل ...
  • _ MungeP.H., Chandler, J.M., Cothren, J.T., 1987. Effect of water ...
  • Wilson, B., Vright, K., Brain, J.V., Clements, M., Stephens, E., ...
  • نمایش کامل مراجع