تاثیر هیدروپرایمینگ بذر بر ویژگی های جوانه زنی ارقام گندم آبی و دیم

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 543

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_1129

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

پرایمینگ یکی از تکنیک های بهبود بذر است که می تواند باعث افزایش سرعت جوانه زنی، درصد جوانه زنی و سبز شدن به ویژه در شرایط نامساعد شود. از روش های پرایمینگ بذر می توان به هیدروپرایمینگ بذر که تیمار بذر با آب است اشاره کرد. این پژوهش به منظور تاثیر پرایمینگ بذر بر برخی ویژگی های جوانه زنی بذور گندم ارقام آبی و دیم (آذر 2، اروم، الوند، بک کراس روشن زمستانه، پیشتاز، پیشگام، زارع، سپاهان، سرداری، سیوند، کاسکوژن) در آزمایشگاه مرکز تحقیقات کشاورزی شهرکرد انجام گردید. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار و در دمای 25 درجه سانتی گراد انجام شد. شاخص های جوانه زنی شامل اندازه گیری سرعت جوانه زنی، درصد جوانه زنی نهایی، طول گیاهچه ، طول ریشه چه و طول سافه چه بودند. نتایج نشان داد که تیمار هیدروپرایمینگ بر روی صفات اثر معنی داری داشت، سرعت جوانه زنی به میزان 22 % در شرایط پرایمینگ افزایش نشان داد. بین ارقام نیز از نظر صفات تفاوت معنی داری ملاحظه گردید و ارقام دیم ( سرداری و آذر 2) شاخص های بیشتری را در مقایسه با ارقام آبی در شرایط پرایمینگ و عدم پرایمینگ نشان دادند. در کل نتایج این آزمایش نشان داد که تیمار پرایمینگ و ارقام دیم شاخص های جوانه زنی بیشتری را در مقایسه با سایر تیمارها داشتند.

کلیدواژه ها:

پرایمینگ ، درصد جوانه زنی ، سرعت جوانه زنی و هیدرو پرایمینگ

نویسندگان

عظیمه حیدریان

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد

سید جلیل نوربخشیان

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری

بهرام مجد نصیری

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - M.s student at University of Seed Science and Technology ...
  • _ Agriculture and Natural Resources Research Center of shahrekord ...
  • _ Assistant Professor of Islamic Azad University of shahrekord ...
  • نمایش کامل مراجع