مطالعه ارتباط انتقال مجدد ماده خشک ساقه با عملکرد و اجرای عملکرد دانه (تعداد دانه و وزن هزار دانه) ارقام وژنوتیپ های زراعی گندم ایران در شرایط تنش رطوبتی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 444

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_0312

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی انتقال مجدد ذخایر کربوهیدراتی ساقه به عنوان منابع مهم کربن مورد نیاز برای پر کردن دانه در شرایط کاهش فتوسنتز جاری گیاه و ارتباط آن با عملکرد و اجزای عملکرد (وزن هزار دانه و تعداد دانه در سنبله) در 36 رقم و ژنوتیپ گندم زراعی مورد کشت در ایران، آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران (کرج) اجرا شد. آزمایش مذکور در دو شرایط فاریاب و تنش خشکی آخر فصل، در قالب طرح لاتیس مربع سه گانه (6 × 6) انجام گردید. بدین منظور مقدار انتقال مجدد در بخش هال مختلف ساقه های اصلی ارقام از تفاوت وزن خشک ساقه در دو مرحله 20-14 روز پس از گرده افشانی و رسیدگی فیزیولوژیک، در دو شرایط فاریاب و تنش رطوبتی تعیین شد. عملکرد و اجزای عملکرد در مرحله رسیدگی فیزیولوژیک برآورد شد. نتایج حاصل از ضرایب همبستگی صفت انتقال مجدد کربوهیدرات های محلول میانگره های ساقه با عملکرد دانه آن بیانگر عدم وجود رابطه قابل ملاحظه در شرایط آبی و وجود رابطه مثبت و معنی دار در شرایط تنش رطوبتی بود. رابطه مثبت و معنی داری بین وزن هزار دانه و انتقال مجدد ذخایر کل ساقه در هردو شرایط آبی و تنش رطوبتی وجود داشت. همچنین از لحاظ همبستگی بین انتقال مجدد و تعداد دانه در شرایط آبی و تنش رطوبتی نتایج متفاوتی مشاهده شد.

نویسندگان

هاله محمد مراد طارم

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد فیزیولوژی گیاهان زراعی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

علی احمدی

دانشیار، گیاهان زراعی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

محمدرضا جهانسوز

استاد، گیاهان زراعی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ahmadi, A., Joudi, M., Ja nmoh ammadi, M., 2009. Late ...
  • Blum, A. 1998. Improving wheat grain filling under stress by ...
  • Ficher, R.A. and Hill eRisLambers _ D. 1978. Effect of ...
  • _ Xue GP, McIntyre CL, Rattey AR, van Herwaarden AF, ...
  • نمایش کامل مراجع