نقش مهندسی ژنتیک در تولید انگورهای مقاوم به سرما
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 885
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
HORTISYMP01_120
تاریخ نمایه سازی: 5 مهر 1393
چکیده مقاله:
انگور (.Vitis vinifera L) به طور گسترده در اروپا، آمریکا و آسیا کشت می شود. طبق آمار هر چند سال یکبار مقدار قابل توجهی از تاکستان های بارور و حجم زیادی از تولید در مناطق معتدله سرد در اثر سرمای زمستانه و سرمای دیر رس بهاره از بین می رود. در همین راستا، پژوهشگران تاکنون تلاش هایی جهت حل این مشکل در زمینه های مختلف انجام داده اند که این تلاش ها در بعضی زمینه ها تا حدودی موفق بوده است. تکنولوژی DNA نوترکیب به مهندسان ژنتیک گیاهی این اجازه را داده است که ژن های خاص را شناسایی و کلون کنند. در حال حاضر روش های موجو د برای دستکاری ژنتیکی سلو ل های گیاهی شامل وارد کردن ژن جدید بوسیله ویروس،اگروباکتریوم، تیمارهای شیمیایی (پلی اتیلن گلیکول) پروتوپلاست جدا شده، روش های فیزیکی شامل الکتروپوریشن پروتوپلاست و ریز تزریق است. بر این اساس این مطالعه حقایقی را به منظور فراهم کردن اطلاعات علمی درباره شناخت نیازهای محیطی لازم جهت ایجاد مقاومت به سرما در برخی گونه های انگور، شناخت روش های کلاسیک و نوین انجام شده در تولید ارقام مقاوم به سرما، شناخت ژن های دخیل در ایجاد مقاومت به سرما و مکانیسم عمل آن ها در انگور و چالش های پیش روی تولید ارقام مقاوم به سرما، برای اجرا در کشور مشخص میکند. با استفاده از مهندسی ژنتیک و انتقال ژن های ایجاد کننده مقاومت به انگور مانند مجموعه ژنهای ICE ، DREB ،CBF، آنزیم های تولید کننده فروکتان (6G-FFT ،1-FFT ،1-SST ،6-SFT) و پروتئین های شوک گرمایی (HSP) می توان از ورود برخی ژن ها ناخواسته به ژنوم اصلی جلوگیری نمود و در نتیجه ارقام جدید تولید شده علاوه بر داشتن صفت جدید مقاومت به سرما، ویژگی های قبلی خود را نیز حفظ می کنند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
موسی رسولی
استادیار گروه مهندسی فضای سبز دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایر
مصطفی عالی فر
دانش آموخته کارشناسی ارشد باغبانی گرایش بیوتکنولوژی دانشگاه تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :