بررسی برخی صفات فیتو شیمیایی میوه در ارقام بومی زیتون در استان گلستان

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 945

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HERBAL03_259

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

میوه ی زیتون از نظر غذایی و دارویی از اهمیت خاصی برخوردار است، در حالیکه برگها بدلیل داشتن متابولیتهای ثانویه مانند فنل، فلاونوئید و خاصیت آنتی اکسیدانی حائز اهمیت هستند (هانسن و همکاران، 1996 ). کمیت و کیفیت ترکیبات فنلی در میوه و برگ زیتون همراه با روند رشد و بلوغ متغیر است (آمیوت و همکاران، 1989 ). شواهد علمی معتبری وجود دارد که نشان می دهد ترکیبات پلی فنلیبرگ زیتون دارای فعالیت زیستی میباشد (دلئوناردیس و همکاران، 2008 ). استفاده از دمنوش برگهای سبز زیتون در درمان بیماری مالاریا کاربرد دارد (سامووا و همکاران، 2003 ). همچنین پژوهشگران متعددی خواص ضد ویروس (مایکل و همکاران، 2005 )، ضد میکروب (بیسیگ و همکاران، 1999 )، آنتی اکسیدان، ضد التهاب (مان و همکاران، 1999 )، جلوگیری از تصلب شرائین، فشارخون( سامووا و همکاران، 2003 ) و خاصیت ضد سرطانی عصارهی برگ و میوه زیتون را گزارش نمودند (آون و همکاران، 2004 ). برگ و میوه زیتون شامل ترکیباتی نظیر سکوایریدوئیدها 8 (اسکرگت و همکاران، 2005 )، فنل ها، فلاونوئیدها و اسانس میباشد (آلترجس و همکاران، 2005 ). اولئوروپین به عنوان یک سکوایریدوئید، فراوان ترین ترکیب فنلی موجود در برگ و میوه محسوب می شود و همچنین مسئول تلخی میوه زیتون است (سالر و همکاران، 2000 ).تایوب و همکاران ( 2012 ) مقدار اولئوروپین موجود در برگ و میوه برخی ارقام زیتون سوریه ای را در فصول مختلف بهار و پاییز بررسی نمودند. نتایج آنها نشان داد که مقدار اولئوروپین برگ کمتر از میوه هاست وهمچنین مقدار اولئوروپین اندام برگ درفصل بهار، بیشتر از مقدار آن درفصل پائیز است. هدف از این تحقیق بررسی مقادیر فنل و فلاونوئید در میوه دو ژنوتیپ زیتون بومی استان گلستان می باشد.

نویسندگان

ملیکه سادات عمرانی

دانشجوی کارشناسی ارشد گیاهان دارویی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

خدایار همتی

عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

اسماعیل سیفی

عضو هیئت علمی گروه علوم باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

ثریا موسوی

دانشجوی دکترای میوه کاری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Owen, R.W., Giacosa, A., Hull, W.E., Haubner, R., Spiegelhalder, B., ...
  • Petridis, A., Therios, I., Samouris, G. 2012. Genotypic Variation of ...
  • Silva, S., Gomes, L., Leitao, F., Coelho, A, . Vilas ...
  • Skarget, M., Kotnik, P., Hadolin, M., Hras, A. R., Simonic, ...
  • Solar-Rivas, C., Espin, J.C., Wichers, H.J. 2000. Oleuropein and related ...
  • Somova, L.I. Shode, F.O., Ramnanan, P., Nados, A. 2003. Anti ...
  • نمایش کامل مراجع