بررسی افت عملکرد مرتبط با مدیریت علف های هرز در گندم در شرایط استان گلستان - بندرگز

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 734

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED05_195

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

عملکرد گندم بستگی به عوامل محیطی متعددی (زنده و غیرزنده) دارد که بعضی از این عوامل به عنوان عوامل محدودیت به شمار می روند. وجود علف هرز بنا به اثر رقابتی با گیاه زراعی سبب کاهش عملکرد می گردد. بمنظور بررسی عوامل مؤثر بر کاهش عملکرد گندم دیم، آزمایشی بصورت پیمایشی در سطح 45 مزرعه گندم در شهرستان بندرگز در سال 1391 انجام گردید. نمونه برداری در دو مرحله بصورت تصادفی در پنج نقطه از هر مزرعه با استفاده از کوادراتی به ابعاد 1*1 متر انجام شد. در این تحقیق کلیه اطلاعات مربوط به مدیریت زراعی شامل عملیات تهیه بستر بذر، رقم مورد استفاده، محل تهیه بذر، زمان کاشت، مبارزه با علف هرز و مسایل مربوط به کاشت و برداشت، زمان سمپاشی، میزان بذر مصرفی، در قالب پرسشنامه و در طول فصل رشد از طریق پرسش از کشاورزان جمع آوری و تکمیل شد. در پایان فصل رشد میزان عملکرد واقعی برداشت شده توسط کشاورزان، ثبت شد. نتایج نشان داد بین عملکرد واقعی و عملکرد بالقوه 164 کیلوگرم در هکتار خلاء ناشی از علف هرز (علف خونی، 65%؛ خردل وحشی، 18% و یولاف وحشی 17%) و 3462 کیلوگرم در هکتار خلاء عملکرد ناشی از سایر متغیرها (تراکم بوته، 15%؛ تجربه کشاورز، 10%؛ تاریخ کاشت، 36%؛ رقم N8019، به اندازه 21% و علفکش تاپیک وگرانستار، 18%) وجود داشت. که با مدیریت صحیح از قبیل آموزش کشاورزان، استفاده مناسب از مکانیزاسیون، نهاده های کشاورزی و... میتوان خلاء را کاهش داد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

محمدزمان نکاحی

دانش آموخته دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان

افشین سلطانی

استاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

آسیه سیاهمرگویی

استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

ناصر باقرانی

هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی گرگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ترابی، ب.، سلطانی، ا، گالشی، س. وزینلی، ا. 1390. تحلیل ...
  • رضایی، ا. و سلطانی، ا. 1387. مقدمه ای بر رگرسیون ...
  • کامکار، ب. کوچکی، ع، نصیری، م. و رضوانی مقدم، پ.1386. ...
  • شهریور ماه 1392- پردیس کشاورزی دانشگاه تهران ...
  • نمایش کامل مراجع