امکان اختلاط کودهای میکرو (های پتاس، های نیتروژن و استارتر) با علفکش های سولفوسولفورون و توفوردی + ام ث پ آ در مزارع گندم خوزستان

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 13,745

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED05_166

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

به منظور بررسی اختلاط کودهای میکروی های پتاس، های نیتروژن و استارتر با علفکش های سولفوسولفورون و توفوردی + ام ث پ آ (ساخت شرکت گیاه) پژوهشی طی سال های 91-1390 بصورت طرح بلوک کامل تصادفی با 9 تیمار و 3 تکرار در ایستگاه تحقیقاتی شاوور وابسته به مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایش شامل: 1- علفکش سولفوسولفورون به میزان 30 گرم از ماده تجارتی در هکتار، 2- توفوردی + ام ث پ آ به میزان 2/5 و کلودینافوپ پروپارژیل یک لیتر ماده تجاری در هکتار 3- علفکش سولفوسولفورون به میزان 30 گرم از ماده تجارتی در هکتار + کودهای پتاس 4- علفکش سولفوسولفورون به میزان 30 گرم از ماده تجارتی در هکتار + کودهای نیتروژن 5- علفکش سولفوسولفورون به میزان 30 گرم از ماده تجارتی در هکتار + کود استارتر، 6- توفوردی + ام ث پ آ به میزان 2/5 لیتر در هکتار + کودهای پتاس 7- توفوردی + ام ث پ آ به میزان 2/5 لیتر در هکتار + کودهای نیتروژن 8- توفوردی + ام ث پ آ به میزان 2/5 لیتر در هکتار + کودهای پتاس 7- توفوردی + ام ث پ آ به میزان 2/5 لیتر در هکتار + کودهای نیتروژن 8- توفوردی + ام ث پ آ به میزان 2/5 لیتر در هکتار + کود استارتر 9- شاهد روش استاندارد EWRC و درصد کاهش تعداد علف های هرز محاسبه شد. در زمان برداشت نیز عملکرد دانه گندم اندازه گیری شد. نتایج آزمایش نشان داد که نه تنها اختلاط کودهای مورد آزمایش با علف کش های سولفوسولفورون و توفوردی + ام ث پ آ تاثیر سوئی بر گندم نداشت بلکه سبب کنترل بهتر علف های پهن برگ و باریک برگ (61 تا 98 درصد) و همچنین افزایش عملکرد گندم (20 تا 62 درصد) نسبت به شاهد آلوده به علف هرز شدند. در کل کود استارتر در ترکیب با دو علفکش، بالاترین کنترل علف های هرز و همچنین افزایش عملکرد گندم را داشت.

کلیدواژه ها:

سولفوسولفورون ، توفوردی ام + ث پ آ ، کود میکرو استارتر ، کود میکروهای نیتروژن و کود میکروهای پتاس

نویسندگان

محمدعلی امینی خلف بادام

شرکت گیاه (تهران)

رضا پورآذر

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خوزستان

حسین ناطقی

خدمات کشاورزی برگ اهواز

زهرا توجه

شرکت گیاه (تهران)

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • پورآذر، ر. و م. ع. باغستانی. 1390. بررسی امکان محلول ...
  • شهریورماه 1392- پردیس کشاورزی دانشگاه تهران ...
  • نمایش کامل مراجع