ارزیابی امکان اختلاط پهن برگ کش های کاربردی با باریک برگ کش های رایج مزارع گندم

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 993

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED05_143

تاریخ نمایه سازی: 14 شهریور 1393

چکیده مقاله:

برای ارزیابی امکان اختلاط پهن برگ کش های کاربردی با باریک برگ کش های رایج مزارع گندم، آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار در مناطق گنبد، دزفول و شاهرود در طی سال های زراعی 88-1387 اجرا گردید. علف کش های ام سی پی آ + دیکلوپروپ پی + مکوپروپ پی به میزان توصیه شده 2/5 لیتر و بروموکسینیل + ام سی پی آ به میزان 1/5 لیتر در هکتار از ماده تجارتی با باریک برگ کش های کلودینافوپ پروپارژیل با میزان های 0/8، 1 و 1/2 لیتر و فنوکساپروپ پی اتیل با مقادیر 1، 1/2، 1/4 لیتر از ماده تجارتی در هکتار با تیمارهای استاندارد تری بنورون متیل 20 گرم از ماده تجارتی در هکتار + کلودینافوپ پروپارژیل 0/8 لیتر از ماده تجارتی در هکتار و علف کش دو منظوره یدوسولفورون متیل سدیم + مزوسولفورون متیل به میزان 350 گرم در هکتار به همراه سیتوگیت 2 در هزار مورد مقایسه قرار گرفتند. نتایج نشان داد، اختلاط ام سی پی آ + دیکلوپروپ پی + مکوپروپ پی به میزان 2/5 لیتر در هکتار به همراه کلودینافوپ پروپارژیل به میزان 0/8 لیتر در هکتار و مخلوط بروموکسینیل + ام سی پی آ به میزان 1/5 لیتر در هکتار به همراه کلودینافوپ پروپارژیل به میزان 0/8 تا 1 لیتر در هکتار از نتایج بسیار رضایت بخشی در کنترل علف های هرز پهن برگ و باریک برگ داشت. علف کش فنوکساپروپ پی اتیل کارایی مناسبی در کنترل علف های هرز باریک برگ نداشت ولی در برخی از تیمارهای اختلاط سبب بروز اثرات سینرژیکی روی علف های هرز پهن برگ گردید.

کلیدواژه ها:

بروموکسنیل + ام سی پی آ ، کلودینافوپ پروپارژیل ، گرانستار ، اختلاط

نویسندگان

محمدعلی باغستانی

استاد موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، بخش تحقیقات علف های هرز

اسکندر زند

استاد موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، بخش تحقیقات علف های هرز

فرید لطفی ماوی

کارشناس ارشد علف های هرز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • شهریورماه 1392- پردیس کشاورزی دانشگاه تهران ...
  • Baghestani, M.A., Zand, E., Soufizadeh, S., Jamali, M. & Maighani. ...
  • Mortvelt, J. and Cunninghah, H. 1991. Composition of production, markering ...
  • Muller, T.C., Witt, W.W. and Barrett, M. 2009. Antagonism of ...
  • نمایش کامل مراجع